Hírek

2013.05.08. 19:42

Vigyázzunk az értékeinkre!

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége lakossági fórumokat szervez a tíz járási székhelyen, melynek első részét szerdán tartották.

Varga Ibolya

A fő téma a rezsicsökkentés volt, amivel kapcsolatban ma már naponta kapnak bejelentéseket minden szinten. Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott  arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a fórumot megelőző, dr. Kropf Miklóssal, a járási hivatal vezetőjével közösen tartott fogadóórájukon is többször felvetődött ez a téma.

Itt is megkérdezte egy helyi civil szervezet vezetője, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy már megkapták az első negyedéves villanyszámlájukat, de azon bizony semmit sem csökkentettek.

Dr. Kizlinger András, a felügyelőség munkatársa elmondta: a rezsicsökkentés csak lakossági fogyasztókra vonatkozik, szervezetekre nem. Azt sem árt tudni, hogy aki átalánydíj fizetésében állapodott meg a szolgáltatóval, annak sem  csökkentik tíz százalékkal a számláját, hanem majd az elszámolási időszakot követően kapja meg azt az összeget, amivel olcsóbb lehet  a fogyasztása.

 

A felvétel  előterében a Zircen megtartott  első  járási fogyasztóvédelmi fórum előadói: dr. Kizlinger András, dr. Kovács Zoltán, Roxer Egon, dr. Kropf Miklós és a téma iránt érdeklődő   Fekete Zsigmond (Fotó: Gáspár Gábor)


Roxer Egon, a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség megbízott igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy nagyon kell vigyázni a számlák befizetésével, ha  több hónapra előre kapjuk meg őket.

Ugyanis az ország minden pontján volt már rá példa, hogy valaki nem nézte meg, hogy mikor esedékesek az adott postai utalványon  feltüntetett befizetések, és hiába fizetett, az összeget nem az adott hónapra  számlázták,   hanem túlfizetésként, és az elmaradás miatt kikapcsolták a szolgáltatást.

 

 

 

 



A fogyasztóvédelmi felügyelőség munkatársai felhívták a figyelmet arra, hogy mostanában a megyében is sok helyen személyi igazolvánnyal és látszólag szabályos megbízólevéllel szén-monoxid-érzékelő szerkezeteket ajánlanak főleg a nyugdíjasoknak a piaci árnak a többszöröséért, foglalót kérnek és behajtják a maradékot is. Ez az ügylet az idősek   pimasz  átverése. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!