Hírek

2015.03.03. 10:36

Veszprémi választás - Átvette megbízólevelét Kész Zoltán

Veszprém - Átvette országgyűlési képviselői megbízólevelét Kész Zoltán a városházán kedden reggel.

Marton Attila

Földesi Csaba, az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság elnöke elmondta, a február 22-i időközi választáson a névjegyzékben szereplő 73 575 választópolgárból 33 055-en éltek választójogukkal. A választás eredményes volt, a leadott szavazatok 42,56 százalékát, 14 012 voksot Kész Zoltán kapta. Az érvénytelen szavazatok száma mindössze 128 volt. Kész Zoltán köszönetet mondott családjának és az őt támogató pártoknak is.

Kész Zoltán Veszprém megye 1-es választókerületének február 22-én megválasztott, független jelöltként indult országgyűlési képviselője (b) átveszi megbízólevelét Földesi Csabától, az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) elnökétől a veszprémi városházán 2015. március 3-án. 
Fotó: Balogh Ákos

A mandátumot elnyert független jelölt hozzátette, bízik benne, hogy méltó utódja lesz Navracsics Tibornak, valamint a korábbi képviselőknek. Hangsúlyozta, az egész választókerületet képviselni fogja az országgyűlésben.

Földesi Csaba emlékeztetett, az ajánlások gyűjtése január ötödikén kezdődött, 29 jelölt gyűjtött ajánlást, végül mintegy 17 ezer aláírást kellett a választási bizottság tagjainak ellenőriznie. Habár 26 jelölt kérte, hogy szerepeljen a szavazólapon, a választási bizottság végül tizenkét jelöltet vett nyilvántartásba. A választási bizottság 13 kifogást bírált el, minden esetben a jogszabályok szerinti határidőn belül..

Az ünnepségen közreműködött a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola klarinétkvartettje, Antal Alexa, Horváth Eszter, Molnár Péter és György Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!