Hírek

2015.01.30. 08:51

Vádemelés: Életveszélyes sérülést okozott a rabló

Vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és a bűncselekmény felismerésére, elhárítására, koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt egy 24 éves férfival szemben - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Kovács Erika

A szóvivő közölte továbbá: a férfi 2014 júniusában, Veszprémben erőszakkal akarta elvenni egy 77 éves asszony válltáskáját.

A vádirat szerint a férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt és kábító hatású gyógyszereket, jövedelemmel nem rendelkezett. Bűncselekményét megelőző napon gyógyszerek és alkohol együttes fogyasztása miatt kórházba vitték, de onnan önként távozott, majd újra gyógyszert vett be, és arra alkoholt ivott.

A vádlott másnap, a kora délelőtti órákban a belvárosban figyelt fel az egyik utazási irodából kilépő idős sértettre, és elhatározta, hogy táskáját a benne lévő értékekkel, készpénzzel együtt megszerzi. A férfi kapucniját a fejére húzva követte a nőt, amikor utolérte, váratlanul megragadta táskáját, de az asszony ellenállt. A férfi a táskáért a sértettet meglökte, aki emiatt hanyatt, a földre esett, és fejét nagy erővel a járdába beütötte, miközben életveszélyes fejsérülést szenvedett. A férfi az asszony értékeit nem tudta megszerezni, ezért elmenekült, de a rendőrség már a bűncselekmény elkövetésének napján Veszprémben elfogta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!