Hírek

2013.10.14. 12:15

A Benedek Elek Óvodába került Tatár Kiss Lajosné babagyűjteménye

Zirc - Régi, dédelgetett álma teljesült Tatár Kiss Lajosnénak, mert már régóta szerette volna, hogy babagyűjteménye állandó helyre kerüljön.

Varga Domokos Péter

A város polgármestere beszélt erről a Benedek Elek Óvodában Tatár Kiss Lajosné babagyűjteményének kiállításnyitóján. Ottó Péter hangsúlyozta, több okból is köszönettel tartoznak Tatár Kiss Lajosné, Erzsi néninek. Egyrészt azért, mert a városnak adományozta babagyűjteményét, másrészt azért, mert tartalmas percekkel töltötte meg mindennapjaikat, mikor rendezvényeiken a saját verseit tolmácsolta. A polgármester örömét fejezte ki, mert végül sikerült állandó helyet találni a babáknak. Egészen bizonyos, hogy ez jó választás volt, hiszen az óvoda törzsközönsége minden nap megcsodálja majd a gyűjteményt. Végül Ottó Péter nagyon jó egészséget kívánt Erzsi néninek, és azt, hogy még sok verssel örvendeztesse meg a zircieket.

A kiállítást Kálovits Gabriella nyitotta meg (balról). Középen Tatár Kiss Lajosné, mögötte Szirbek Nándor. A babák a Benedek Elek Óvodában önálló helyiséget kaptak, méltó helyükre kerülhettek (Fotó: Nagy Lajos)

A Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház nevében Kálovits Gabriella köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a kiállítást. Elmondta, Tatár Kiss Lajosné kezdetektől oszlopos tagja a városi nyugdíjas klubnak, Mindig lehetett rá számítani a rendezvények szervezésében, előkészítésében. Babagyűjteményét és plüss állatait a gyermekek negy örömére többször elhozta gyermeknapra és a gyerekeknek rendezett karácsonyokra. Felidézte, hogy Erzsi néni akkor kezdte gyűjteni a babákat, mikor kislány unokája ötnaposan meghalt. Még azon a napon vásárolt egy babát, és utána még többet, amerre csak járt, kereste a különlegeseket.. Ezért érzi úgy, mintha a babák egy kicsit az unokái lennének. Az otthonában két szobát is berendezett nekik. Nagyon szívén viseli a sorsukat, fontos neki, hogy méltó helyre kerüljenek, ahol sokan láthatják őket. Ezért is ajándékozta gyűjteményét a városnak.

Az esemény végén Ottó Péter polgármester és megnyitón szintén jelen lévő Kovács Zoltán köztársasági megbízott virágcsokorral köszöntötte Tatár Kiss Lajosnét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!