Hírek

2013.01.14. 15:25

Udvarlás közben kirabolta barátnőjét

Veszprém - Nem hitte el a bíróság a fiatal rabló különös meséjét, akit börtönbüntetésre ítéltek.

Mátételki András

A törvénnyel már korábban is összeütközésbe kerülő E. Dávid tavaly május 2-án megismerkedett egy hölggyel, akivel másnap sétára indult a Szerelem szigeten. A 26 éves fiatalembert nem annyira a szenvedély, mint inkább a pénzszerzés hajtotta azon a délután, ugyanis előzőleg az egyik boltban meglátta, hogy a lány táskájában 90 ezer forint lapul. Séta közben többször próbálta kicsenni a summát a táskából, de partnere észrevette, rászólt.

A veszprémi fiatal percekkel később kirúgta a lány lábát, aki hanyatt esett, de még ekkor is szorosan ölelte magához a válltáskáját. „Udvarlója” ekkor kitépte a kezéből a két mobiltelefont, s a jelentős summát őrző táskát, majd kerekpárján elmenekült. Mikor a rendőrök elfogták, már nem volt meg a 90 ezer forint. A bíróságon azt a nem hihető mesét adta elő, hogy a lány megütötte őt, ekkor akadt a kezébe a táska, de azt a helyszínen hagyta. Dr. Szilágyi István a Veszprémi Járásbíróságon rablás bűntette miatt E. Dávidot egy év négy hónap börtönre ítélte. Az ügyész súlyosbításért fellebbezett, a vádlott és védője felmentést kért, így a döntés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!