Hírek

2013.01.26. 17:51

Táncos szombat Balatonalmádiban

Balatonalmádi - Vastaps fogadta és kísérte a Pannónia Művelődési Központ hagyományőrző népzenei és néptánc együtteseinek szombati bemutatóját, amit a Mandulás együttes táncháza és a Tükrös zenekar koncertje, majd a késő éjszakáig tartó mulatság követett.

Halmos György

A szombat délutáni programon a Gurgolya ifjúsági és Botorka felnőtt néptáncegyüttes lépett fel, valamint a Ringató Balaton táncegyüttes mutatott be nagysikerű műsort. A Gurgolya palatkai, vagyis a Mezőségről származó táncokat adott elő, a Botorka tagjai szilágysági táncokat mutattak be, míg a Borostyán népdalkör rábaközi és badacsonytomaji népdalokból énekelt egy csokorra valót. A Ringató Balaton gagybátori csárdást, kapuvári verbunkot és szatmári táncot mutatott be.

A hagyományőrző rendezvény kísérőprogramjaként a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő közösségi központban a gyerekeknek kézműves játszóházat tartott, ahol farsangi álarcokat és maszkokat, illetve csuhébabákat készíthettek. A rendezvény pénteki programja fogadással zárult, amelyre azok kaptak meghívást, akik az elmúlt egy évtizedben hozzájárultak a Pannónia sikeréhez, közülük harminc személy elismerő oklevelet vehetett át.

A másfél hetes születésnapi rendezvény vasárnap a L'art Pour L'art Társulat műsorával zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!