Hírek

2013.05.10. 15:54

Szócsata Gyurcsány fűzfői látogatásán

Csaknem telt ház fogadta a Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét Veszprém megyei látogatásának második állomásán; a péntek délutáni fórum előtt parázs jelenetek zajlottak le a művelődési ház előtt a volt miniszterelnök hívei, illetve táblákkal megjelenő fideszes képviselők között.

Halmos György

A verbális konfliktus során Gyurcsány Ferenctől és szimpatizánsaitól leggyakrabban a trafik- és földmutyi jelzők és kifejezések hangzottak el, míg a kormánypártok képviselői az ország eladósítását, öszödi beszédét vetették az egykori kormányfő szemére. A fórum előtt Gyurcsány Ferenc rövid tájékoztatót tartott, amelyen arról beszélt: országjárása során arról próbálja meggyőzni a hallgatóságot, hogy a legfontosabb ügyekben változásra van szükség.

- A legfontosabb kérdés ma a munkahelyteremtés, mert sok-sok éve nem volt ennyire kevés munkahely az országban – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc. A válság mélyén, 2008-ban és 2009-ben több munkahely volt, mint ma – tette hozzá. Egy egyéni vállalkozó közterhét majdnem a kétszeresére emelték, szinte lehetetlen így megélni.



A DK elnöke úgy vélekedett, hogy az emberek félnek az országban; a hatalom elvárja - így, ahogy az előbb az épület előtt -, hogy azonosuljanak vele, ne legyen szabad véleményük. A trafikbotrány kapcsán úgy fogalmazott: lényegében arról szól, a kormányon lévők aszerint osztják szét az ország lehetőségeit, erőforrásait, hogy azok részesülnek abban, aki közel áll hozzájuk.

A művelődési háznál tartott sajtótájékoztatót Szedlák Attila, a szomszédos Litér polgármestere, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki azt hangoztatta, hogy a Gyurcsány-Bajnai szövetség visszatérése komoly veszélyt jelent az emberek és az egész ország számára. Hozzátette, ez a szövetség csak reménytelenséget és bizonytalanságot hagyott maga után.

- Kiárusították, elszegényítették és eladósították az országot; kormányzásuk alatt az állam és az önkormányzatok jelentős része eladósodott – hangsúlyozta a képviselő, aki kiemelte, hogy a kormány egymilliárd forintos adósságot vett át Balatonfűzfőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!