Hírek

2015.03.02. 19:42

Süle Beatrix nyerte fotópályázatunkat

Közel 480 csodálatos fotó érkezett felhívásunkra, melyből szerkesztőségünk kiválasztotta a 40 legjobbnak gondolt képet, ezekre a képekre szavazhattak olvasóink. A legtöbb voks Süle Beatrix felvételére érkezett

veol.hu

Hány éves korodban kezdtél el érdeklődni a fotózás iránt?

A fotózás már nagyon régóta érdekelt! Korábban sokat olvastam ebben a témakörben, illetve ismerőseimtől is rengeteg segítséget kaptam. 2012-ben sikerült közelebb kerülnöm a fotózáshoz, ekkor voltam 22 éves. Ezek után döntöttem el, hogy komolyabban is el szeretnék merülni a fotózás rejtelmeibe. Tulajdonomba került egy fényképezőgép, és onnantól kezdve igyekszem mindent megtenni azért, hogy a lehető legjobb képeket készítsem el!

A munkádhoz kapcsolódik a fényképezés valamilyen formában vagy csak egy hobbi a számodra?

Jelenleg Sopronba tanulok erdőmérnöknek! Rengeteg, sok szép helyen járok, így azt gondolom, emlékezetes pillanatokat örökíthetek még meg. Így a jelen állás szerint a fényképezés hobbi számomra, de bízok benne, hogy ebből még több is lehet.

Milyen témák érdekelnek?

Elsősorban a portré áll hozzám a legközelebb! De a természet, az épületek, a tájak is érdekesek a számomra.

Mikor vagy elégedett egy fotóval?

Akkor vagyok elégedett egy fotóval, ha ránézek, és azt tükrözi vissza, amit fotózáskor láttam.

Melyik képed jelent a legtöbbet a számodra és miért?

Az első képeim egyike, amit még a fotós tanfolyam elvégzése előtt készítettem. Ezt a fotót az oktatóm megdicsérte, hogy nagyon jól sikerült. Ez büszkeséggel töltött el.

Mesélj egy kicsit a győztes képedről!

Mondhatnám úgy is, hogy a véletlennek köszönhetem a képet! Édesapám előző este megkért, hogy segítsek neki, erdész nyelven: egy fasort felmérni! Kaptam az alkalmon, és betettem az autóba a fényképezőgépemet is. Viszonylag korán indultunk, gondoltam a napfelkelte csodás lehet, hiszen előző nap a várva várt hó is megérkezett. Egyszóval csodálatos volt a táj. Mikor már egész jól kelt fel a nap, mondtam édesapámnak, készítek pár képet. Ez így is történt. Több képet is sikerült csinálni, de a legjobban talán a „győztes” kép tetszett. Illetve a családtagoknak is az volt a legszimpatikusabb. Mindezen vélemények után döntöttem el, hogy a másik két kép mellett, ezt fogom beküldeni. Nem volt rossz döntés!

Van olyan fotó, amit szívesen elkészítenél, de még nem volt rá lehetőséged?

Azt gondolom, hogy rengeteg lehetőség áll még előttem, hogy remek képeket készítsek. Hiszen még csak ez után kezdődik a „munkás élet”, amit remélhetőleg a természetben, az erdőben növények és állatok között fogok eltölteni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!