Hírek

2013.01.19. 08:48

Nincs elzárt település Veszprém megyében

Péntekről szombatra sokat javult a hóhelyzet, elállt a szél szinte mindenütt a megyében. Estére minden települést sikerült felszabadítani.

MTI

17:30
Nincs elzárt település az országban

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépeinek sikerült felszabadítania 17 óra 30 perce az összes Dunántúli települést a hó fogságából, így már sehol nincs elzárt település az országban. A járhatatlanná vált utakat számát is sikerült jelentősen csökkentenie a társaságnak. 

Szombaton estére megyénk útjai néhány alacsonyabb rendű út kivétellel mind járhatóak voltak, elzárt település nem volt. Sárga riasztás volt érvényben egész nap. Szombaton már elállt a szél szinte mindenütt a megyében. Jól járható volt így a 71-es, a 84-es és a 8-as főút is. A mellékutak le voltak zárva Balatonfűzfő-Balatonfőkajár, Ötvös-Dabronc, Káptalantóti-Nemesgulács, Kemenesszentpéter-Várkesző, Csikvánd-Tét között, illetve Magyargencs környékén, de ezek a települések más irányból megközelíthetőek voltak egész nap.  A katasztrófavédelem jelentése szerint estig négy gépkocsit kellett kimenteniük, személyi sérülés nem történt. Ahogy annál a két háztető beszakadásnál sem, amelyek Kemeneshőgyészen és Zalagyömörőn történtek. Utóbbi helyszínről két idős embert helyeztek el idős otthonban. Estére minden település megközelíthetővé vált, egyedül a badacsonyi Római úton és a Nemesgulács-Káptalantóti úton nem lehetett még közlekedni.

14:21
Jelentősen lelassult a tömegközlekedés Veszprém megyében

Jelentősen lelassult a vonat- és az autóbusz-közlekedés Veszprém megyében, az utasoknak hosszabb menetidőre és késésekre kell számítaniuk - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombaton. Bakos György hozzátette: a megyei tűzoltók szombaton eddig tizennyolc helyszínre vonultak ki, többnyire járművek elakadása miatt, de volt, ahol a hótömeg alatt megrogyott egy ház tetőszerkezete, kidőlt egy fa, vagy a tetőről lehulló hótömeg és a jégcsapok járókelőket veszélyeztettek. A téli időjárással kapcsolatos műszaki mentéseknél 82-en dolgoztak 28 gépjárművel; a közútkezelő 43 dolgozóval és ugyanennyi járművel tisztítja az utakat - sorolta a szóvivő, hozzátéve: Veszprém megye főútjainak a felülete sónedves, hókásás, a mellékutak havasak, hókásásak.

Az igazgatóság azt kéri, hogy aki teheti, az ne induljon útnak, ha ez mégis elkerülhetetlen, akkor a tömegközlekedést részesítse előnyben.

 

Köveskáli helyzetkép videója

 

 

 

12:10

Veszprém megyében délre már nem volt olyan település, ahol az ellátást ne lehetett volna biztosítani. A Káli-medence falvaiba viszont még nem engedték be a forgalmat, hogy a közútkezelő gépei zavartalanul dolgozhassanak az utak tisztításán. Kékkút továbbra sem megközelíthető, Monoszló és Balatonhenye viszont igen. Néhány kisebb útszakasz van még lezárva, de kerülőutakon a többi településre el lehet jutni. A főbb utak és a mellékutak járhatóak.

12:00 - A közútkezelő déli összesítője


Veszprém megyében elzárt település: Mindszentkálla, Szentbékkálla. Felszabadult: Balatonhenye, Monoszló.

 

10:39
Fotóriporterünk jelentése a Káli-medence térségéből. Zánka és Köveskál között hómaró szélesíti az utat, hogy a második sáv is járható legyen. Az elakadt autókat kiszabadították, más járműveket közlekedését nem nehezítik.

09:47
Késő este Zánkánál a 71-es úton volt nagy dugó, órákon át dolgoztak a közútkezelő munkásai, hogy helyreálljon a rend. A közútkezelő dolgozói sorban takarítják az utakat, szabadítják fel az elzárt településeket. Reggel mindenhova eljutott a kenyér és a tej, csak Zalaerdődön késik a szállítás. Az utak le vannak zárva Balatonfűzfő-Balatonfőkajár, Ötvös-Dabronc, Káptalantóti-Nemesgulács, Kemenesszentpéter-Várkesző, Csikvánd-Tét között, illetve Magyargencs környékén, de ezek a települések más irányból megközelíthetőek. Az utak havasak, síkosak a közútkezelő munkatársai folyamatosan tisztítják valamennyit. Sárga riasztás van érvényben. A Káli-medencében a közútkezelő munkája miatt nem lehet még eljutni néhány településre, a munkagépek lezárják az utakat. De elérhető már Szentbékkálla és Mindszentkálla.

09:23
Megyénk útjai néhány kivétellel járhatóak. Elzárt település még Monoszló és Kékkút, azonban rövid időn belül felszabadul mindkettő. A nyugati megyeszélen áll a kamion forgalom, Devecserben pihen 11 tehergépkocsi emiatt. Éjféltől 12 gépjármű csúszott árokba a megyében, de személyi sérülés nem történt. Az áram- és a gázszolgáltatásban nincsenek zavarok. Az utak nehezen járhatóak Kispirit, Nagypirit, Veszprémgalsa és a Káli-medence környékén.

 

 

 

08:00
Elzárt települések Veszprém megyében: Balatonhenye, Mindszentkálla, Monoszló, Szentbékkálla 


06:00
Elzárt települések Veszprém megyében: Balatonhenye, Mindszentkálla, Monoszló, Szentbékkálla



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!