Hírek

2009.05.21. 02:28

Pokers-buli az Esővárókkal

Veszprém - Megtörténik az elképzelhetetlen: a Pokers és az Esővárók zenekar közös bulira várja rajongóit.

Varga Domokos Péter

Ez persze csak a két banda fénykorában - a 60-as évek végén, a 70-es évek elején - volt igazán elképzelhetetlen, ha valaki akkor ezzel áll elő, hát azt bizony nagyon kinevették volna. Az Esővárók egyetemi zenekarként működött, törzshelyük az egyetemi menza volt. 

A másik, a rivális városi zenekar a Pokers a Várkertben, valamint a SZOT (a mai zeneiskola) nagytermében tartotta feledhetetetlen ötórai teáit. Beatzenét játszott mind a kettő, Beatlest, Rolling Stonest. 

Törzsközönsége volt mindkét csapatnak, akik rajongtak saját zenekarukért, és természetesen utálták egymást. Az évek előrehaladtával mindkét együttes feloszlott - az Esőváróknál ez természetes is volt, hiszen az egyetem befejeztével a tagok szétspricceltek az országban. 

Az utóbbi években a Pokers több alkalommal tartott nosztalgiafellépést, a nagy siker miatt elindult a Pokers-klub is, havi egy-egy alkalommal közös táncestre gyűlt össze a már korosodó közönsége. Tavaly összejött egy jubileumi, alakulásának 40. évére emlékező Esővárók-fellépés is, természetesen óriási sikerrel.

Az eltelt évtizedek természetes módon hozták össze a két legendás veszprémi együttes táborát, a közönség körében merült fel a közös buli ötlete. A legutóbbi Pokers-klubon, április végén aztán bejelentették: június 6-án este nyolckor a Pannon Egyetem ad otthont az Esővárók-Pokers-koncertnek. Jegyek elővételben az Allegro Caféban kaphatók, további információk a két együttes honlapján találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!