Hírek

2014.08.31. 13:00

Pápa volt a Főszezon díszvendége

Nagy sikerrel mutatkozott be a hétvégén Pápa a Főszezon turisztikai kiállítás és vásár díszvendégeként a budai várban.

Osváth Sarolta

A kétnapos rendezvényen a fővárosi és külföldi látogatók ezrei ismerkedtek meg a város turisztikai kínálatával, kulturális értékeivel és hagyományaival, sok rajongót szereztek a fellépő művészeti együttesek is. Sokan választották a fővárosaik közül a kellemes nyár végi napsütéses hétvége programjaként a budai várban az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Főszezon kiállítást, amelynek nem titkolt célja a rövid nyári szezon meghosszabbítása, az egyre gazdagabb őszi-téli belföldi turisztikai lehetőségek bemutatása. A kiállítás középpontjában ezúttal Pápa állt, a standokon szinte a város teljes turisztikai kínálatát felvonultatták, a Várkertfürdőtől az Eszterházy-kastélyig, a Református Gyűjteménytől a Kékfestő Múzeumig.

Áldozó Tamás polgármester a Brezza d'Barocco együttes tagjaival (Fotó: Hatlaczki Balázs )

Sikert aratott a Pápai Hús 1913 Kft. kóstolással egybekötött termékbemutatója, rendkívül népszerű volt a barokk ruhákban való fotózás. Szó esett arról is, hogy a város az idén egész évben tartó rendezvénysorozattal ünnepli írásbeli említésének 800. évfordulóját, melynek következő rendezvényére, a tradicionális Csülök-, cicege- és borfesztiválra invitálta szombaton az ünnepélyes megnyitón a kiállítás látogatóit Áldozó Tamás, a város polgármestere.

Sokak kilátogattak a budai várba a Főszezon kiállításra (Fotó: Hatlaczki Balázs )

Lapunk kérdésére elmondta: azért időzítették a budapesti bemutatkozást a Főszezon kiállításra, mert Pápán mostanra elkészültek azok a turisztikai fejlesztések, amelyekre alapozva már érdemes intenzív városmarketinget folytatni. Pápa erősíteni szeretné pozícióját a dunántúli fürdővárosok térképén, ezért ezt követően további országos rendezvényeken is megjelennek. A megújult városkép, a barokk Fő tér, a Várfürdő színvonalas szolgáltatásai és az Eszterházy-kastély élményprogramjai, a kulturális, történelmi és ipartörténeti emlékekkel, a Pápához kötődő irodalmi nagyságok emlékeivel és a hagyományokkal együtt a város komplex kínálatot nyújt a turistáknak – hangsúlyozta, majd hozzátette: azt reméli, hogy a fővárosban élő sok pápai elszármazott, megtekintve a kiállítást, büszke lesz szülővárosára, és ezáltal is erősödik a kötődése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!