Hírek

2014.07.23. 16:15

Csendes pihenés és fiatalos bulizás a Balatonnál

A Balaton-parton rendezvény rendezvény hátán a nyári hónapokban, a fesztiválok idején a megyeszékhelyen is fellendül a vendégforgalom.

Alig, hogy véget ér a VeszprémFest, máris dübörög tovább a város az utcazenével. Egy népszerű belvárosi büfé tulajdonosának tapasztalata szerint az idei nyár hosszú idő után a legforgalmasabb Veszprémben. Akár háromheti forgalom is összejön egy fesztivál alkalmával.

Balatonalmádiban már nyilván mást jelent a jó forgalom , a főtéren úton-útfélen nyaraló családokba botlik az ember. Perec Attila és családja már visszatérő vendég, ráadásul igen messziről, Szlovákiából utaztak idáig. Most nyaralunk Almádiban másodszor, mesélték. Főleg strandolunk, mivel a gyerekek ezt szeretik, de hallottunk a közeli fesztiválokról is, amikre lehet, hogy benézünk tudtuk meg a családapától. Tovább a part felé haladva egyáltalán nem csökkent a tömeg. A partra érve is olyanokkal találkozott az ember, akik inkább a csendes kikapcsolódás hívei, így például az a két sörözgető zalai fiatal is, akik egy hetet töltöttek a Balatonnál. Elmondásuk szerint bulizni ugyan egyszer-kétszer átnéznek majd Füredre, de inkább Balatonalmádit részesítik előnyben.

Füred az esti órákban is lüktet, és nem csak a diszkóba igyekvő fiatalok miatt. A Tagore sétányon megállunk kicsit beszélgetni Orbán Krisztináékkal. Balatonakarattyán nyaralunk egy hetet minden évben, mert a családnak van ott nyaralója, de az estéket többnyire Füreden töltjük a hangulat miatt, s a gyerekekkel mindig kirándulunk Veszprémbe is mesélte Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!