Hírek

2013.07.12. 15:53

Nyolcadik alkalommal várja a gyerekeket a Pegazus

Pápa - Itt a parádé ideje - énekelte a gyerekeknek Paparet és Kaballó pénteken délután a városháza aulájában rendezett ünnepi alkalmon. A Pegazus Színház hagyományos, kétnapos fesztiválja ezúttal is a kis piktorok jutalmazásával kezdődött.

Nagy Imre

Az előadások kis nézői rajzban örökítették meg az emlékezetes pillanatokat. Ezekből a legjobbakat - negyvenhat alkotást - kiállították, alkotóikat pedig táskányi ajándékkal és egy, az új évadra szóló tisztelet-bérlettel jutalmazták a színház vezetői. Az alkalmat udvari „bendőtömés”, vendéglátás követte, majd kicsik és nagyok a Pegazus színháztermébe siettek, ahol díszelőadás, a Rózsa és Ibolya mesedarab várta a díjazottakat. Az idei parádé a madarak jegyében zajlik, az esti programok is ehhez igazodtak. Estére a várkerti zenepavilonnál a Madarak voltunk című összeállításra, tűzzsonglőrök produkciójára, és a szintén hagyományos éjszakai ügyességi- és bátorságpróbára hívják a gyerekeket.


A szombatra tervezett program idén is sokszínű. A reggeli találkozás utáni zenés felvonulás a Várkertbe, az események helyszínére vezet. Itt lesz a hivatalos, dalos, táncos megnyitó műsor tíz órakor, amit a Holló ének című gyermekkoncert követ. Közben Kelepelőn, kerekítő foglalkozáson vehetnek részt babák és mamák, majd egy kis csipegetés (ebédszünet) után a Békakirály című pantomim előadást tekinthetik meg a parádé résztvevői. Délután kettőkor a Hottentotta című bábburleszk lesz műsoron a Pegazustól, majd a Szárnyaló, a játékos hétpróba következik. A fesztivált a Tollasbál, a színház művészeivel közös interaktív játék zárja. Napközben számos kísérő műsor gondoskodik még a szórakoztatásról, és azok, akik az előző hét parádé részesei voltak, jól tudják: idén sem fognak csalódni a kétnapos parádé programjaiban, és kedvenceikben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!