Hírek

2013.09.20. 17:12

Navracsics: Magyarország jobban teljesít, mint három és fél éve

Zsúfolásig telt ház előtt beszélt a rezsicsökkentésről és az elmúlt évek politikájáról Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön a veszprémi VMK-ban.

Mátyus Tamás

A csaknem négyszáz fős közönség előtt Navracsics Tibor hangsúlyozta, négy éve tudták, nem lesz könnyű dolguk, ezért nem ígértek Kánaánt, csak annyit, hogy becsületesek lesznek és erejüket megfeszítve az ország érdekében dolgozva elindulnak kifelé abból a dzsungelből, amibe a szocialista és szabad demokrata kormányzás vitt. Hozzáfűzte, még nincs minden rendben, de Magyarország jobban teljesít, mint három és fél éve.

Zsúfolásig megtelt a VMK színházterme Navracsics Tibor és Pintér Sándor előadására (Fotó: Mátyus Tamás)

Mint mondta, 2010-ben alig különbözött az ország helyzete a görögökétől. Most ott szinte polgárháborús állapotok vannak, míg Magyarország felállt a szégyenpadról. Kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, csökken az államadósság, tartósan 3 százalék alatt tartjuk a költségvetési hiányt, megindult a gazdasági növekedés és ma már az Európai Unió azon öt országa közé tartozunk, melyek a legjobb eredményeket mutatják fel a gazdasági stabilitás terén - fogalmazott.

Kitért az intézmények és az önkormányzati rendszer átalakítására, de mint mondta, ennél is fontosabb, hogy a foglalkoztatottság és a közbiztonság területén stabilizálni tudták az országot.

Erről Pintér Sándor belügyminiszter beszélt részletesen. Elmondta, a rendőrség létszámát több mint háromezer fővel növelték, és a 2013-ban megvalósult emberölések közül csak két eset nincs még felderítve.

A rövid áttekintés után a belügyminiszter rátért a rezsicsökkentésre. Az árakat grafikonon szemléltetve kijelentette, 2002 és 2010 közt jelentősen megdrágult a lakossági villamosenergia és gáz, melynek okát a szolgáltatók privatizációjában látja. Pintér Sándor megjegyezte, a rezsicsökkentés által az idén 160 milliárd, jövőre pedig 240 milliárd forinttal több marad a családoknál.

Hozzátette, a rezsicsökkentés következményében a díjhátralékkal rendelkezők száma is majd húszezer fővel csökkent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!