Hírek

2014.12.25. 14:30

Múltidéző: Drágult a hús - A Pannonker nem javasolt áremelést

Veszprém - Durván drágulni kezdtek a húskészítmények és a likőrborok a Napló 1989. december 6-ai száma szerint.

Földesi Gábor

„Megszokni nem lehet, hogy szinte mindennap más árral találkozunk a boltban ugyanannál a terméknél is, de eme kellemetlen tapasztalatok sokkszerűen is érnek bennünket, ami, ha lehet, még rosszabb. Ilyen volt a tegnapi hír. Jókora lehet az áremelés – gondolja a vásárló –, ha már be is jelentik. Nos, a tegnap reggeli MTI-hír kapcsán a Pannonkernél érdeklődtünk, mivel a vállalat működteti a legtöbb boltot a megyében. Nem tudom, mennyire megnyugtató az, amit hallottunk." – áll szó szerint a fent említett lapszámban. Az újságcikk szerint a legfájóbb változás a húskészítmények árának emelése, melyet a fővárosi húsnagyker kezdeményezett, vele azonban nem áll üzleti kapcsolatban a Pannonker. A cég a húskombinátoktól szerzi be az árut, többek között a száraz szalámit valamint a kolbászt is.

A cikkben olvasható, hogy a gyártók nem emeltek árat, következésképpen a Pannonker sem küldött áremelési javaslatot tartalmazó jegyzéket a boltoknak.

„Amit azonban tartalmaztak a jegyzékek, az a Győri Szeszipari Vállalat minőségi készítményei: a szeszek, likőrborok árának változását jelezte. Az emelkedés átlagosan 20 százalékos." – olvasható a korabeli számban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!