Hírek

2013.04.27. 08:08

Milliósnál nagyobb értékben lopott kertészeti gépeket egy betörőpáros

A tavaszi munkálatokhoz előkészített kertészeti kisgépek tűntek el Balatonfőkajárról és Küngösről. A nyomozás több, hasonló betörésre is fényt derített. A tettesek nem csak egy megyében tevékenykedtek.

veol.hu

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton közölte: a Balatonfőkajári Önkormányzat nevében történt a feljelentés ismeretlen tettes ellen, aki április első hétvégéjén ajtóbefeszítés módszerével jutott be a Balatonfőkajári Önkormányzat melléképületeibe (garázs, irattár, kazánház) és onnan 2 db Stihl bozótvágó fűrészt, 1 db Stihl motorfűrészt, 1 db 20 l-es marmonkannát benzinnel, ill. 2 db hevedert lopott. Még folyt a helyszínelés, amikor Küngösről érkezett bejelentés, hogy egy ingatlan melléképületéről a lakatot leverték, és onnan 2 db láncfűrészt és 1 db MTZ traktorhűtőt tulajdonítottak el. A két helyszínen 1.090.000 Ft lopási és 26.000 Ft rongálási kár keletkezett.

A két helyszínen tapasztalt azonosság, az adatgyűjtés és a nyilvántartások ellenőrzése egy balatonfűzfői férfihez vezetett. A férfi a Küngösről ellopott Husqvarna 460-as motorfűrészt  vásárolta meg, majd azt tovább is adta. A nyomozók a férfinél egy kislángi betörésből származó Stihl 206-as típusú motorfűrésznek is a nyomára bukkantak. Ezen a nyomon elindulva sikerült felderíteni a betörőpáros által korábban elkövetett kislángi, siófoki, tatabányai betöréses lopásokat is.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányságon nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntette miatt indult eljárás a feltételesen szabadlábon lévő K. József 35 éves és O. Mihály 28 éves sárkeresztúri lakosok ellen, akik előzetes letartóztatásban várják a vizsgálat folytatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!