Hírek

2013.01.08. 16:56

Megújul a Rosos-kúria

Veszprém - A Veszprémi Járási Hivatal az egykori víz- és csatornamű rt. épületében, az úgynevezett Rosos-kúriában kap helyet a közel egy éves felújítást követően. A kormány két milliárd forintot biztosít erre a célra.

Balla Emőke

A Magyar Közlöny január 4-i számában olvasható a kormányhatározat a Veszprémi Járási Hivatal elhelyezésének biztosítása érdekében a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történõ elõirányzat-átcsoportosításról; a kormány két milliárd forint átcsoportosítását rendeli el.  Mint arról lapunkban is beszámoltunk, a korábbi elképzelésekhez képest új, a Veszprémben és a környékben élők számára jobb, kényelmesebb kormányzati megoldás született a Veszprémi Járási Hivatal elhelyezésével kapcsolatban.

 






Fotó: Orosz Péter


A hivatal január elején nem a Victor Hugo utcai egykori illetékhivatalban kezdte meg működését, mivel ott továbbra is a NAV dolgozik. A járási hivatal a belvárosban lévő, a Hotellal szembeni egykori víz- és csatornamű rt. épületében, az úgynevezett Rosos-kúriában kap helyet. Az önkormányzat és a kormányhivatal között korábban megkötött megállapodást a januári közgyűlés fogja módosítani. Amíg a Rosos-kúra nem újul meg, a feladatellátás addig is folyamatos lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!