Hírek

2014.02.23. 13:01

Másnál is próbálkozott a trükkös tolvaj

Másnál is próbálkozott az a fiatalember, akire korábbi cikkünkben hívtuk fel a figyelmet. A jóhiszeműséggel sokan pórul járhatnak!

Tremmer Tamás

Olvasónkat, a Jutasi úti lakótelepen élő asszonyt feldúlta korábbi cikkünk, amiben arról számoltunk be, hogy a 90 éves Vilma néni minden megtakarított pénzét ellopta egy fiatalember. A történet ismerős volt számára, hiszen neki is hasonló élménye volt a közelmúltban. Szerinte nála ugyanez a fiatalember járt, szerencsére az a találkozás nem végződött ilyen rosszul.

Gajewski Erika lapunk munkatársának elmondta, telefonhívást kapott, egy hölgy, valamilyen segítő szolgálat nevében ajánlkozott, van-e szükségük valamire. Mivel idősek, s a létrázás nehezükre esik, ezért az ablakpucolást szívesen vették, amire ígéretet is kaptak.

Másnap csengettek náluk, az ajtóban egy 30-31 év körüli fiatalember állt. Fekete kabátot, fekete öltönyt, vállán fekete táskát viselt. Olvasónk kérdezte, takarítani jött-e, amire nemleges választ kapott. Éberségére jellemző, hogy azonnal kérte a férfi személyi igazolványát, aki ezt nem tudta felmutatni. Helyette felvillantott egy névjegykártyát. Gajewski Erika arra emlékszik, hogy valamilyen Gábor állt rajta, Őrház utca 6. lakcímmel.

Mivel a fiatalember nem segíteni jött, bebocsátást nem kapott, de elmenni sem akart. Csak akkor volt hajlandó végre távozni, amikor az asszony a párját hívta segítségül.Az eset után azonnal hívta a rendőrséget, s bejelentést tett. A szombati cikkünk után ismét jelentkezett a rendőrségen. Amíg el nem kapják a tolvajt, de más esetre is azt javasolja, mielőtt valakit beengedünk a lakásba, előtte minden esetben kérjük el a személyi igazolványát, hogy elkerüljük a kellemetlen eseményeket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!