Hírek

2013.04.27. 16:26

Kisbuszt kaptak Zircen

Zirc – A Német Szövetségi Köztársaság Belügyminisztériuma 2001-től 45 kisbuszt adományozott a magyarországi németek közösségeinek, ebből eddig hat került Veszprém megyébe.

Varga Domokos Péter

Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke mondta ezt abból az alkalomból, hogy ezúttal is átadtak egy Ford Transit típusú kisbuszt. A járművet a Zirc Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ kapja azért, hogy segítse az intézményben az idősek ellátását. Heinek Ottó szólt arról, a járművekre nagy az igény, idén 17-en pályáztak a négy buszból álló keretre. Biztos benne, hogy ez a kisbusz jó helyre kerül, hiszen rendkívül meggyőző pályázatban indokolták a szükségességét. Végezetül azt kívánta, legyen sok örömük a járműben, közlekedjenek vele mindig balesetmentesen.

Huszár Lőrinc atya, Wágenhoffer Kornélia, a Veszprém Megyei Német Ház regionális irodavezetője, Heinek Ottó, dr. Albert Vendel, a Veszprém Megyei Német Önkormányzat elnöke, Hédl József, Schofhauser János és Buchwald Jánosné, a Zirci Német Kisebbségi Önkormányzat tagjai, valamint Ottó Péter polgármester az átadott kisbusz előtt (Fotó: Varga Domokos Péter)

Hédl József, a Zirci Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke megköszönte a német belügyminisztériumnak, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának és Zirc város önkormányzatának a segítséget, megemlítve, hogy a 6,3 millió forint értékű jármű 25 százalékát a zirci önkormányzat fizette.

Ahogy a modern társadalmakra általában jellemző, úgy Zircen is gondoskodnak az elesettekről, a városban magas színvonalú a szociális ellátás – hangsúlyozta Ottó Péter polgármester. Kiemelte, most sem örülhetnének együtt a kisbusznak, ha nincs előtte példás összefogás.

Huszár Lőrinc atya megáldotta a kisbuszt (Fotó: Varga Domokos Péter)

Nagyné Fáró Katalin bemutatta a szociális szolgáltató sokrétű feladatát, elmondta, a buszt az idősek ellátásában fogják használni, konkrétan a melegétel kiszállítására.

Gregosits Martin, a helyi általános iskola tanulója német nyelven mondott verse nagy tetszést aratott. A kisbuszt Huszár Lőrinc plébános megáldotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!