Hírek

2015.03.25. 19:26

Kész Zoltán: A stadionokra szánt pénzből kártalanítsák a Quaestor csőd károsultjait!

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő kezdeményezi, hogy a stadionépítésre és a felcsúti fejlesztésekre szánt pénzekből kártalanítsák a Fidesz-közeli Quaestor csődje miatt bajba jutott károsultakat.

Kész Zoltán erről közleményben tájékoztatta szerkesztőségünket, amit változtatás nélkül közlünk:

Kész Zoltán kezdeményezi továbbá, hogy Orbán Viktor kormányfő, Szijjártó Péter külügyminiszter és a Fidesz-frakció minden tagja a teljes vagyonával szálljon be a kártalanításba, hiszen ma kiderült, hogy ők a valódi felelősök.

Korábban ugyanis a Külgazdasági és Külügyminisztérium, ma pedig Orbán Viktor miniszterelnök is beismerte, hogy napokkal március 9. előtt kormányzati szinten foglalkoztak Fidesz-közeli Quaestor esetleges csődjével. Ez azt jelenti, hogy a kormány első számú vezetőinek voltak információi, mégsem tájékoztatták a kisbefektetőket. Orbán Viktor nem védte meg az embereket, mint ahogy most sem tesz semmit azért, hogy a károsultak a pénzükhöz juthassanak. Orbán Viktor ehelyett a Fidesz-közeli Quaestort irányító Tarsoly Csabát védte, akit korábban Szijjártó Péter zsíros üzletekhez juttatott, és akinek egyes érdekeltségei kapcsolatban álltak a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester körül létrehozott céghálóval.

Minderre azért is szükség van, mert a Fidesz kamu-törvényjavaslata semmi újdonságot nem tartalmaz a hatályos jogszabályokhoz képest, és valójában nem segíti a károsultakat, csupán a kormányzati felelősség elhárítását szolgálja. Ezt az ügyet azonban a Fidesz nem úszhatja meg. Orbán Viktornak, Szijjártó Péternek és társaiknak vállalniuk kell a felelősséget azért, amit elkövettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!