Hírek

2014.06.05. 09:50

Fokozott rendőri ellenőrzés lesz Veszprém megyében a hosszú hétvégén

A pünkösdi hosszú hétvége ideje alatt Veszprém megye közútjain is fokozott rendőri jelenlétre kell számítani.

Az akció célja a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása.

A rendőrség június 6-7 közötti közlekedésbiztonsági akciója során az ittas vagy bódult állapotban járművet vezető személyek kiszűrésére fekteti a hangsúlyt. Mindez az Európai Unió számos tagállamához hasonlóan a TISPOL DRUG & ALCOHOL fokozott ellenőrzés keretében történik.

A június 8-9 közötti időszakra elrendelt fokozott ellenőrzés keretében a rendőrség kiemelt figyelmet fordít az agresszív, vagy ittas állapotban közlekedő, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére. Az ellenőrzés a gépjárművezetők mellett kiterjed a motorkerékpárosokra, a segédmotoros-kerékpárosokra, illetve kerékpárosokra is.

A hosszú hétvége alatt, a rendőrség kiemelt figyelmet fordít továbbá a gyorsforgalmi úthálózat, a főútvonalak – Veszprém megyében kiemelten a 8-as főút - forgalmának folyamatosságára, valamint a forgalmi torlódások megelőzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!