Hírek

2012.05.31. 08:38

Fejlesztik, korszerűsítik a tapolcai kórházat

Tapolca - Egyetlen beteg nem marad ellátatlan a jövőben sem, hiszen a kórházat fejlesztik, korszerűsítik. Így lehetne összegezni a tapolcai polgármesteri hivatalban rendezett sajtótájékoztatón elhangzottakat.

Szijártó János

 

Az igazgató kiemelte, hogy a korábbi rossz kórházi struktúrát végre egy logikusan felépített rendszer váltja fel Tapolcán. Az eddigi gyakorlat alapján a sebészeti aktív ágyakon fekvők 70-80 százaléka ellátható az úgynevezett egynapos sebészeten, illetve nappali ellátással. Sok beteg feküdt feleslegesen a kórházban eddig, ami senkinek sem volt jó. Az intézmény fejlesztésére egyébként tavaly hatvan millió forintot költöttek, idén egy hatszázmilliós fejlesztés indulhat el, sőt, előkészítés alatt áll egy ötszázmillió forintos pályázat is, amelyet jó eséllyel el is nyerhetnek.


Kérdésünkre az igazgató elmondta, hogy a várólistákkal kapcsolatos problémák általános jellege miatt annak kezelésére is országos koncepciót, egyfajta figyelőrendszert dolgozott ki a tárca. Ez lehetővé teszi a beavatkozást azokon a helyeken, ahol szakemberhiány, vagy egyéb más gond miatt túlságosan hosszú a betegek várakozási ideje.

Császár László tapolcai polgármester arról szólt, hogy a tervezett új mentőállomás megépítésének záloga lehet, a most előkészített 500 milliós pályázat is, hiszen az abban leírt fejlesztési célok, szükségletek tartalmazzák ezt a mintegy 100 milliós projektet. A mentőállomás alapkövét egyébként még az előző önkormányzati ciklusben letették, de azóta nem volt forrás az építkezésre. Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő szerint az állam nem azért ruház be hatszázmillió forintot a tapolcai kórházba, hogy utána azt bezárja. Itt, egy korszerű, huszonegyedik századi létesítmény lesz, amely a térségben élők egészségét szolgálja. A képviselő demonstrációt a lakosság megtévesztéseként aposztrofálta. Véleménye szerint pusztán politikai célú eseményről van szó, hiszen sem a kórház, sem az ellátás nem sérül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!