Hírek

2013.02.24. 11:33

Ételt osztott az ellenzék Várpalotán

Várpalota - Négyszáz adag paprikáskrumplit osztottak szét a rászorulóknak szombaton a sportcsarnok parkolójában a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Szolidaritás Mozgalom helyi képviselői.

Szabó Péter Dániel

A szombat délelőttre esőbe váltó havazás és a hideg idő ellenére megállás nélkül érkeztek az emberek a bevezetőben említett politikai pártok helyi csoportjai által szervezett ételosztásra. Az előzetesen megfőzött és a helyszínre szállított 300 adag paprikáskrumpli alig fél óra alatt elfogyott, ezért további 100 adag ételt főztek és porcióztak szét a politikusok és aktivisták a rászorulók között.

Deák Istvánné, Dániel Mária Magdolna és Falussy Sándor (b-j.) a sportcsarnok parkolójában felállított sátorban (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- A Demokratikus Koalíció országszerte ételosztást és egyéb karitatív programokat szervez, ehhez csatlakozott a párt várpalotai csoportja is. Úgy gondoltuk azonban, hogy helyi szinten is szükség van a demokratikus ellenzék összefogására, szerencsére az MSZP, illetve a Szolidaritás az első hívó szóra a kezdeményezés mellé állt - mondta el kérdésünkre Deák Istvánné, a DK választókerületi elnöke.

- Egy ilyen akció igazi sikere az lenne, ha senki nem szorulna rá, s jönne el, de sajnos nem ez a helyzet, ezt jól példázza, hogy a 400 adagnyi paprikás krumpli alig másfél óra alatt elfogyott - mondta el Falussy Sándor, az MSZP városi elnöke.

Deák Istvánné (DK) és Falussy Sándor (MSZP) az ételosztáson (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Dániel Mária Magdolna, az MSZP megyei alelnöke hozzátette, az ország több térségével ellentétben a Közép-dunántúli régióból nem indultak az éhségmenetek, ám ez nem jelenti azt, hogy itt nincsenek rászorulók, akiknek segíteni lehet és kell egy-egy tál meleg étellel.

Mészáros Mary, a Szolidaritás nyugat-magyarországi koordinátora hangsúlyozta, két okból sem volt kérdés, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez. Egyrészt Magyarországon minden harmadik ember mélyszegénységben él és segítségre szorul, másrészt pedig a mozgalom megalakulása óta az összefogás fontosságát hirdetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!