Hírek

2015.01.23. 10:33

Előzetesbe került a Verga Zrt. volt gazdasági vezérigazgató helyettese

Veszprém - A gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozta a Veszprémi Járásbíróságon a Veszprémi Járási Ügyészség - hangsúlyozta Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője.

Kovács Erika

11:31 A gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozta a Veszprémi Járásbíróságon a Veszprémi Járási Ügyészség - hangsúlyozta Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője.

Közölte továbbá: a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a gazdasági társaság volt gazdasági vezérigazgató-helyettesét. A nyomozás adatai szerint fennáll a megalapozott gyanúja annak, hogy a volt gazdasági vezető 2011-től 2014 végéig hamis, illetve meghamisított számlák felhasználásával különböző nagyságú pénzösszegeket tulajdonított el a társaságtól. A nyomozás felügyeletét ellátó Veszprémi Járási Ügyészség bizonyítási eszköz elrejtésének, illetve a bűnismétlésnek a veszélyére figyelemmel a Veszprémi Járásbíróságon a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozta.

11:55 Gyorshír: a nyomozási bíró helyt adott az ügyészségi indítványnak.

12:00 A gyanúsítottat egyhónapos előzetes letartóztatásba helyezték. A törvényszéktől kapott tájékoztatás szerint a büntetésvégrehajtási intézetbe viszik.

12:39 A gyanúsítottat megkérdeztük, hogy mit szól az ellene felhozott vádakhoz, de kérdésünkre nem válaszolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!