Hírek

2013.03.11. 15:58

Elkezdték a tavaszi takarítást

Elkezdték Zirc tavaszi nagytakarítását - közölte szerkesztőségünkkel a Városüzemeltetés Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Varga Domokos Péter

Schreindorfer Károlytól megtudtuk, legfőbb feladatuk most a városszerte kiszórt síkosságmentesítő anyagból visszamaradt zúzalék összegyűjtése. Ezt a munkát egyelőre éppen a központban nem tudták elkezdeni, mert zajlanak még a Rákóczi tér második ütemének építési munkálatai. A város többi utcájában viszont öt közcélú munkás kézi erővel végzi a felseprést és a begyűjtést. Ehhez a munkához gépet csak akkor bérelnek, ha enélkül nem fejezik be időben a takarítást. Az összegyűjtött anyagot újrahasznosítani nem tudják, ezért konténerekben a szeméttelepre szállítják. A virágosításhoz Zircen még nem fogtak hozzá, mert a Bakony szívében a hűvösebb idő miatt később kezdődik a tavasz, kicsit később kezd éledni a természet is.

 

A közcélú munkások és a városüzemeltetési kft. dolgozói a Rákóczi térről elszállítják a kivágott fát. Felvételünkön Kádi László, Simon Gábor, Simon József, Vessző József és Hegedűs Kornél (Fotó: Orosz Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!