Hírek

2013.06.11. 08:00

Diákok és tűzoltók a gáton

Tapolcáról és a környékről diákok, tanárok, diákok keltek útra azért, hogy segítsenek az árvíz sújtotta területeken.

Szijártó János

A híreket hallva a tapolcai Batsányi János Gimnázium tanárai és a Szülői Munkaközösség tagja is úgy gondolták, hogy vasárnapra csapatot szerveznek az árvízvédelmi munkálatokra. Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál leadott regisztráció alapján összesen huszonheten vártak a "bevetésre": Szombaton délután értesítették a Szalay Gyöngyi által vezetett csapatot, hogy Dunaföldvár mellett Solton kevés az önkéntes, ott lenne legfontosabb a munkaerő. Gondot okozott, hogy az autóbuszokat osztálykirándulásokra lefoglalták, így az MB Balaton Kft.-nek köszönhetően egy helyi járatos autóbusszal indultak útnak.

A helybeliek lelkesen fogadták a diákokat, akik azonnal munkához is láttak, a gát mellett kialakított központi elosztóhelyen. A lányok tartották a zsákokat, a fiúk a homokot lapátolták, majd sorláncot alkotva adogatták fel a teherautóra. A védekezésben részt vevő önkéntesek fáradtan, de a jó cselekedet kellemes érzésével búcsúztak el a dunaföldvári és solti "munkatársaiktól".

Tapolcai gimnazisták homokzsákokat pakoltak az árvíz sújtotta területen



A hétvégén a Zalahaláp - Sáska önkéntes tűzoltóegyesület hét tagja a Győr közeli Koroncón segített a védekezésben, tudtuk meg a megyei Tűzoltó Szövetség elnökétől, Igaz Sándortól. A lelkes önkéntesek még szivattyút is vittek magukkal, de végül erre nem volt szükség.

A gát megerősítésén dolgoztak szombaton Kammerer Tamás vezetésével. Kővágóörsről is jártak tűzoltók az árvíz sújtotta területen, ahol minden kéz munkájára nagy szükség van. Szerdától hétfőig ketten folyamatosan dolgoztak Ásványrárón, szombaton még öten érkeztek, illetve vasárnap még Almásfüzítőre is öt kővágóörsi tűzoltó utazott segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!