Hírek

2013.01.18. 06:29

Hóhelyzet Veszprém megyében: négy település van elzárva

Pénteken a hóátfúvás és a jeges útszakaszok nehezítették a közlekedést. A Káli-medencében a legkritikusabb a helyzet, este még négy elzárt település volt.

MTI

Lezárták az autópályára vezető balatoni elkerülő utat

Lezárták az M7-es autópályára vezető balatoni elkerülő utat, négy Veszprém megyei település pedig még mindig el van zárva a külvilágtól - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel pénteken éjjel.

Bakos György azt írta: a 710-es utat - az M7-es autópályára csatlakozó balatoni elkerülő utat - lezárták a forgalom elől a hófúvás miatt és még mindig érvényben van Pápa körgyűrűnél Celldömölk irányában a 7,5 tonna feletti tehergépjárművek számára a tilalom.

Szentbékkálla, Mindszentkálla, Balatonhenye, Monoszló még mindig el van vágva a külvilágtól, de az alapvető fogyasztási cikkek biztosítása megoldott a településeken - tette hozzá.

20.30

Négy település van a hó fogságában Veszprém megyében

Négy település van a hó fogságában jelenleg Veszprém megyében, ezek egyikét, Mindszentkálla községet pénteken egyszer már megközelíthetővé tették - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője péntek este az MTI-vel.

Bakos György elmondta: az említett településen kívül a hó elzárta a külvilágtól a megyéből Balatonhenye, Monoszló és Szentbékálla községet.

Tájékoztatása szerint bár a havazás és a szél intenzitása jelentősen csökkent, az utak folyamatos tisztítása után újabb hóakadályok keletkeztek, amelyek nagymértékben nehezítik a mentésben és hóeltakarításban dolgozók munkáját. Kiemelte: az ideiglenesen hóval elzárt települések részére az alapvető fogyasztási cikkek biztosítása megoldott.

Pénteken Veszprém megyében csaknem ötven jármű akadt el a hóban. A tűzoltók 49 helyen végeztek műszaki mentést, 2 közúti baleset helyszínén segítettek, 4 esetben a tetőről lehulló hótömeg járókelőket veszélyeztetett, egy esetben letört faág akadályozta a közúti forgalmat - sorolta a szóvivő.
Elmondta, a megye főútjainak felülete péntek este sónedves, hókásás, a mellékutak havasak, hókásásak.
A pápai körgyűrűnél, Celldömölk irányába a 7,5 tonna feletti tehergépjárművek részére a forgalmat a rendőrség átmeneti időre megtiltotta.
Áram-, gáz- vagy vízszolgáltatás nélkül maradt település nincs Veszprém megyében - tette hozzá a szóvivő.

 

18.30

Katasztrófavédelem illetékesei azt az információt adták, hogy a megyében a legkritikusabb helyzetben a Káli-medence van. Hatalmasak a hóátfúvások, a szél még nem csillapodott, előfordul, hogy ideiglenesen nem lehet megközelíteni valamelyik települést. A közútkezelő odacsoportosította erőit, ígérték, hogy éjszakára felszabadítják az utakat.

A katasztrófavédelem pénteken 57 segélyhívást fogadott, mindegyik járművek sofőrjeitől érkezett. Elakadt kamionok, személygépkocsik vezetői kértek segítséget, illetve kidőlt fákról is érkezett hír. Lezárt út pénteken este a Zánka-Gyulakeszi, Malomsok-Csikvánd, Várkesző-Vönöck, Nemesgulács-Káptalantóti szakasz illetve Badacsonyban a Római út és a Pápakenyeri út. Ezeken az utakon éjjel nem folyik munka, szombaton reggel igyekeznek felszabadítani valamennyit.

17.50 - Egy település még a hó fogságában van Veszprém megyében

Egy települést kiszabadítottak, egy még a hó fogságában van Veszprém megyében - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-t.

Bakos György elmondta, hogy a Balaton-felvidéken két települést, Mindszentkállát és Szentbékkállát zárta el a külvilágtól a hó; előbbit nemrégiben kiszabadították a hó fogságából.
Szentbékkálla még ma megközelíthető lesz - ígérte a szóvivő, hozzátéve, hogy a településeken nem okozott ellátási problémát az elzártság.

Veszprém megyében hóátfúvás miatt lezárt utak a Magyar Közút közleménye szerint:

- a 8412-es jelű utat Kemeneshőgyész és a megyehatár között

-a 8406-os jelű utat Kemenesszentpéter és a megyehatár között

A kórházban maradhatnak a kezelésre bejáró betegek Veszprémben

A veszprémi kórházban elhelyezik a napközben kezelésre bejáró betegeket, ha az útviszonyok miatt nem tudnak hazautazni - mondta a Csolnoky kórház főigazgatója pénteken az MTI érdeklődésére.

Rácz Jenő tájékoztatása szerint a havazás miatt több munkatársuk nem tudta felvenni a munkát, de nem olyan nagy számban, hogy ez befolyásolná a kórház működését. Műtétet nem kellett elhalasztani a nehézkes közlekedés miatt - tette hozzá.

A kórház időben feltöltötte tartalékait, így eszközökben nincs hiány akkor sem, ha az ellátás akadozna - tette hozzá.

Megjegyezte: a tervezett beavatkozások egy részét azért kellett elhalasztani, mert a páciensek nem érkeztek be a kórházba, ugyanakkor a havas, csúszós utak miatt bekövetkezett balesetek miatt kissé megnőtt az intézmény forgalma.

17.00 - A 82-es főúton feloldották, Pápánál elrendelték a korlátozást

Feloldották a 82-es főúton elrendelt kamionforgalom-korlátozást, elrendelték viszont ugyanezt Pápa térségében - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője péntek délután az MTI-vel.

Bakos György elmondta, hogy a kamionok immár korlátozás nélkül haladhatnak a 82-es főúton a Bakonyon át, Pápa és Celldömölk között viszont korlátozást rendeltek el számukra.

A buszok és a vonatok járnak a megyében, bár a menetrendet nem tudják tartani; az utak havasak, helyenként hófúvás nehezíti a közlekedést, ezért csak azok induljanak útnak, akiknek halaszthatatlan dolguk van - tette hozzá a szóvivő.

Videó a veszprémi körgyűrűn tapasztalt helyzetről:

16.00

Tapolca környékén a főutak jól járhatóak, el lehet jutni Veszprémbe, jó a 84-es és a 71-es út is. Az alsóbb rendű utak esetében sok az átfúvás, elakadt járművek nehezítik a közlekedést. Így például pillanatnyilag Tapolca és Gyulakeszi között egy buszt szabadítanak ki a tűzoltók, akik a Káli-.medencében folyamatosan küzdenek az elakadt kocsikkal és a széllel. Ott rakodógépek és vállalkozók is beszálltak a munkába. A Kékkút-Kővágóörs és a Szentbékkálla-Köveskál közti szakaszon alig győzik a munkát a közutasok. Kékkútnál a kamionokkal van gond, onnan nem lehet most továbbmenni Kővágóörs felé. A 71-es út elérhető Nemesgulács felől. Zalahalápra is ki lehet már jutni, de nagyon rossz az út.

Pápán és környékén is egész nap folyamatos a havazás (Fotók: Nagy Imre)

Pápa és környékén egész nap folyamatos a havazás. Bár a hó nem túl sűrű, és nagy mennyiségű, a szinte megállás nélkül fújó szél megnehezíti az utak, járdák karbantartását. A Városgondnokság kisgépei hajnal óta takarítják a gyalogátkelőket, buszöblöket, járdákat, lépcsőket, de egy-egy helyszínre kénytelenek többször is visszatérni, mert a szél újra hóval teríti be az említett részeket.

A városkörnyék települései felé vezető utakon a Magyar Közút Kht. pápai üzemmérnökségének hóekéi, hómarói dolgoznak folyamatosan. Kritikus helyzet alakult ki néhány megyehatáron fekvő település közt, így szükséges volt a Kemeneshőgyész-Vönöck, Kemenesszentpéter-Pápoc és Malomsok-Csikvánd közti szakaszok forgalom előli lezárására. Ezek a települések kerülő utakon elérhetők. A szakemberek azt javasolják, akinek nem feltétlenül szükséges, ne üljön személygépkocsiba.

Szőlőhegy a hó fogságában

Térdig ér a hó, s szinte lehetetlen a közlekedés a Várpalota határában található Baglyas-szőlőhegyen, pedig a külterületen több százan élnek.

Fotók: Pintér László

Egyébként sem egyszerű feladat le-, illetve feljutni a hegyre, ám a folyamatos havazás és a hóátfúvások miatt az ott élőket szinte elvágta a külvilágtól az időjárás.

- Az erős szél néhol térdig érő hótorlaszokat emelt, így sem autóval, sem gyalogszerrel nem merünk elindulni a városba. Hiába élnek több százan a Baglyason, a hóeltakarítás szempontjából mindig az utolsó helyen vagyunk. Arra nem is merek gondolni, hogy a mentősök hogyan fognak feljönni, ha esetleg szükség lenne rájuk valahol - mondja Dobronai László, a Baglyasi Társas Egyesület elnöke, aki maga is a hegyen él.

Fotók: Pintér László

Megkerestük az ügyben Katona Csaba alpolgármestert, aki Inota, a Készenléti-lakótelep és a Baglyas önkormányzati képviselője is egyben.

- Tisztában vagyok a helyzettel, magam is jártam kint a helyszínen. Sajnos a sószóró nem tud felmenni a hegyre, csak egy speciális rakodógéppel tudjuk eltolni a havat. Ameddig ilyen erősen fúj a szél, nincs értelme a külterületen eltolni a havat, mert mire az utca végére ér a gép, kezdheti elölről a munkát. A városban is csak a fő közlekedési útvonalakat tudjuk tisztán tartani. Vészhelyzet esetén a rakodógéppel és a polgárőrség terepjárójával fel tudunk menni a Baglyasra, így ettől nem kell tartaniuk az ott élőknek. Minderről egyeztettem dr. Ferenc Kornéllal, a járási hivatal vezetőjével, a helyi védelmi bizottság elnökével is - mondta el kérdésünkre az alpolgármester

Hat munkagéppel és 30 téli munkással dolgozik megállás nélkül a város megtisztításán a Várpalotai Közüzemi Kft.
- Meghatározott ütemterv szerint folyik a munka, első körben a főútvonalak, a buszútvonalak kerülnek sorra, illetve a rendőrség és a kórház felé vezető útszakaszt tisztítjuk meg. Kérjük a lakosság megértését, a 24 órás szolgálat ellenére azonnal nem érhetünk oda minden egyes városrészbe - mondta el kérdésünkre Horváth Tamás, a cég ügyvezető igazgatója.

Videó a tapolcai hóhelyzetről:

12:44Részlegesen korlátozták a kamionforgalmat a 82-es főúton

Részlegesen korlátozták a kamionforgalmat a 82-es főúton.
Bakos György elmondta: a kamionforgalom részleges korlátozása a 82-es főút Veszprémtől Veszprémvarsányig tart. A kamionokat Veszprémvarsányban a kijelölt helyeken és Veszprémben a nagyobb parkolókban helyezik el.

12:25 - Tapolca környéke kritikus

Erősödik a szél, hull a hó, így egyre nagyobb feladattal találja magát szembe a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatósága. A főutakat takarítják, a fontosabb mellékutakra is bejutottak, de így is nehezen járható útszakaszok vannak. Hiába minden erőfeszítésük, Tapolca környékét „elveszítették”, a térségben olyan erős a szél, hogy kritikussá vált a helyzet.Újabb fejlemény, hogy a 82-es főútvonalat pénteken 12,20-tól ismét lezárják a kamionok elől.


Fotók: Szijártó János


Ítéletidő tombol reggel óta Tapolcán. Közlekedni egyre nehezebb a város utcáin, délre tulajdonképpen alig-alig lehetett már járműveket látni. A hó folyamatosan zuhog, a szél pedig hordja, és buckákatemel mindenhol. Még gyalog is nehezen járhatók egyes részek.

12:10
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tapolcai üzemmérnöksége tájékoztatása szerint egyre rosszabb a helyzet az utakon. A Káli-medencében nagy gondok vannak, de Tapolca és Zánka között is, a Tapolca, Gyulakeszi, a Gulács-Badacsonytomaj úton szintén Több helyen elakadt járművek akadályozzák a forgalmat. A 71-es úton Zánkánál húsz-huszonöt autó vesztegel a dugóban.

A 84-es út is nehezen járható, akárcsak a Tapolca és Devecser, Nyirád és Tapolca közti út. Balatonedericsnél a Fekete kastélynál csak egy pályán járható az út. Rengeteg a hóátfúvás, a közútkezelő gépei még uralják a helyzetet, de az egyre rosszabb. Elzárt településről nincs híre a közútkezelőnek. Az ajkai üzemmérnökség dolgozói nehezen birkóznak meg a széllel, sziszifuszi munkát végeznek. A helyzet a legrosszabb Kispirit, Nagypirit környékén, ott egy tartálykocsi akadályozza a forgalmat.  Nagyalásony, Veszprémgalsa környékén szintén nagyon rossz az út.

11:52
A Dunántúl egész területére és az ország közepére átterjedt havazás és az erős szél miatt, egyre több vonalon okoz váltóállítási problémát, fennakadást a vasúti közlekedésben, kaptuk az információt a MÁV Kommunikációs Igazgatóságától. A vasúttársaság munkatársai az egész  Dunántúlon  nagy erőkkel dolgoznak, hogy fenntartsák a vasúti közlekedést. Több száz fős létszámú hó eltakarító személyzet tisztítja a váltókat, és a peronokat, Zala, Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron  és  Komárom-Esztergom  megyékben. Két nagyteljesítményű hótolóval felszerelt mozdony várakozik a  celldömölki illetve a nagykanizsai állomáson, hogy ha szükséges, a viharos szél miatt a hótorlaszokkal elzárt vonalakra azonnal lehessen indítani, a folyamatos közlekedés fenntartása érdekében.Az állandósuló havazás, az erős, időnként viharos erejű szél, valamint a vonatok okozta menetszél miatt azonban minden vonat után újra kell tisztítani a váltókat. Emiatt több vonalon  20-25,  de egyes vonatok  40-50 perc  közötti késéssel kell számolni.

11:42
A  veszprémi körgyűrű Balatonfüred-Tapolca közötti útszakaszán három kamion csúszott meg, a mentésük zajlik, a forgalmat nem akadályozzák.

10:45 - Erős a szél

A reggeli helyzetképhez viszonyítva sok minden megváltozott 10 órára, kaptuk a tájékoztatást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei ügyeletesétől. A reggeli nagyvázsonyi útzárat teljes egészében feloldották, az út már két nyomon járható. A megye főúthálózatán teljes kapacitással dolgoznak, az utak latyakosak, néhol átfúvás nehezíti a forgalmat, de járhatóak. A mellékúthálózatra mindez nem mondható el.

A megye nyugati határszélén egyre erősebben fúj a szél. A Tapolca környéki utak igen nehezen járhatóak, mint például a Zánka-Gyulakeszi, a Gyulakeszi-Tapolca szakaszok. Káptalantóti térségében elakadt autó akadályozza a forgalmat. Tésnél kidőlt egy fa, éppen a közútra. Amíg ezt a katasztrófavédők el nem szállítják, a közútkezelő gépei sem tudnak bejutni a térségbe.Csütörtökön hóátfúvás miatt lezárták Veszprém megyében a 8406-os jelű út Kemenesszentpéter és a megyehatár között szakaszát és Győr-Moson-Sopron megyében a 8427-es jelű utat Páli és Vásárosfalu között. A korlátozás még mindig érvényben van. A közútkezelő ügyeletese szerint csak azok induljon útnak, akiknek halaszthatatlan dolguk van, ha mellékutakat vesznek igénybe, inkább mondják le a programjaikat. Indulás előtt hívják a közútkezelő ügyeletét (88/421-616).

10. 30Hóhelyzet a Pápa és környékének útjain

A város térségében az utóbbi órákban kemény időjárási viszonyok alakultak ki. Erős szél fúj, ami szinte minden irányba hordja a havat. Mint azt Polgár Elemér, a Magyar Közút Kht. pápai üzemmérnökségének vezetője elmondta, három útszakaszt zártak le a megyehatárokon. Nem közlekedhető a Kemeneshőgyész-Vönöck, a Kemenesszentpéter-Pápoc és a Malomsok-Csikvánd közti szakasz. Ennek ellenére nincs a forgalom elől elzárt település a térségben, az említettek más útvonalon megközelíthetők. A teljes úthálózaton hóátfúvások vannak, ezért a személygépkocsi-közlekedés nem ajánlott. A pápai üzemmérnökség vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a hómarók folyamatosan, váltásban dolgoznak, gyakorlatilag a teljes személyi állomány rendelkezésre áll.

09:05 - Három út járhatatlan Veszprém megyében

Három út járhatatlanná vált havazás és hófúvás miatt Veszprém megyében, de az érintett településeket más útvonalról meg lehet közelíteni.

Fotó: Gáspár Gábor

Fodor József elmondta: a 8412-es, a 8406-os és a 8416-os út járhatatlan Kemenesszentpéter és Vas megye, Kemeneshőgyész és Vas megye, valamint Malomsok és Csikvánd között, de elzárt település nincs. Veszprém megye alsóbbrendű útjai általában nehezen járhatók.

08:21

Úton lévő kollégánk jelentése szerint a Veszprém-Tapolca közötti útszakasz egyelőre járható, de már kisebb hóátfúvások nehezítik a közlekedést. Tótvázsony körzetében a hóátfúvások miatt a személygépkocsiból való kilátás gyakorlatilag lehetetlen. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tapolcai üzemmérnöksége tájékoztatása szerint hajnali öt órától felerősödött a szél, ez komoly problémákat okoz a közlekedésben. Lezárt út, elzárt település nincs, de aki teheti, ne üljön autóba, ne induljon útnak. A Káli.-medence útjai szinte mindenhol nehezen járhatóak fél pályán is. A tótvázsonyi kereszteződés járható, a 84-es út szintén, utóbbi két nyomon, rossz útviszonyok mellett. Zalahaláp és Tapolca között járható az út, de nagyon rossz viszonyok mellett. A szél miatt egész nap piros riasztás van érvényben.Az ajkai üzemmérnökségtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy bármelyik pillanatban lezárhatnak alsóbb rendű utakat, elzárt települések lehetnek a térségben. A legrosszabb a helyzet Veszprémgalsa, Nagyalásony, Iszkáz környékén. Azt tanácsolják, hogy ezen a környéken ne induljon útnak senki.



08:09
Jön a szél, feloldották az útzárat!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei ügyeletének reggeli tájékoztatása szerint a megyei útjai, ha nehezen is, de két kisebb szakasz kivételével járhatóak. Pénteken reggel 6 órakor egy busz és egy személygépkocsi ütközött Nagyvázsonynál, ezért a Veszprém – Tapolca közötti út ezen szakaszát teljes szélességében lezárták. A forgalom nyolc órakor indulhatott meg, egyelőre csak félpályán. Csütörtökön hóátfúvás miatt lezárták Veszprém megyében a 8406-os jelű út Kemenesszentpéter és a megyehatár között szakaszát és Győr-Moson-Sopron megyében a 8427-es jelű utat Páli és Vásárosfalu között. Ez a korlátozás pénteken is érvényben marad. Elzárt települések azonban nincsenek, Kemenesszentpéter más úton megközelíthető.A meteorológia havazást és erős szelet jelzett, amit a közútkezelő munkatársai tapasztalnak is. Egyelőre az éjszaka bevizesedett és megfagyott havat nehezen kapja fel a szél, de ha sokáig fúj, kiszárad. A friss havat azonban már most tudja hordani. A helyzet percről percre változik. Ha muszáj elindulni, előtte megéri tárcsázni a közútkezelő ügyeletét (88/421-616).

08:00Hóhelyzet Pápán

Ismét szakad a hó a Pápa városában és környékén. A Városgondnokság és a Magyar Közút Kht. munkáját nehezíti, hogy az esti órákban ónos eső esett, és bár a lehullott hó még nem számottevő, az alatta lévő réteg fagyott, csúszós. A feltámadó szél a nap folyamán szintén gondokat okozhat. A munka folyamatos, a gépek hajnal óta dolgoznak. A Városgondnokság elsősorban a járdákat, és az átkelőhelyeket mentesíti, hogy a gyalogosforgalom biztonságos legyen. A Magyar Közút szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy a ki teheti, ne üljön személyautóba.

07:28 - Teljes útzár Nagyvázsonynál

Baleseti helyszínelés miatt teljes útzár van érvényben Nagyvázsonynál, a Veszprém és Tapolca közötti úton. Terelőút sincs.

Gaál Csaba, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, egy busz és egy személyautó csúszott össze a 7301-es úton, egy ember sérült meg a balesetben. A teljes útzár miatt érdemes más útvonalat választani.

Fotó: Gáspár Gábor

A Balaton északi partján haladó 71-es úton egy személyautó ütközött a villanyoszlopnak és borult fejtetőre. A Káptalanfürednél történt balesetben egy könnyű sérültet kellett csak ellátnia a mentősöknek. Az éjszaka folyamán megyeszerte kamionok akadtak el a csúszós utakon, Nemesgulács és Kisapáti, valamint Badacsonytomaj és Badacsonylábdihegy között is segíteniük kellett a tűzoltóknak a nehézgépjárművek továbbhaladásában.

 


Nagyobb térképre váltás


07:23Kamionok akadtak el Veszprém megyében
Kamionok akadtak el a csúszós utakon Veszprém megyében éjjel - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese péntek reggel az MTI-t. 

Kővári László elmondta: kamiont kellett menteniük a tűzoltóknak Nemesgulács és Kisapáti, valamint Badacsonytomaj és Badacsonylábdihegy között. Káptalanfürednél, a 71-es úton pedig egy személyautó borult fejtetőre és ütközött villanyoszlopnak. A balesetben egy ember könnyebben megsérült.

06:20 - Több megyében piros riasztást adtak ki hófúvás miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros, vagyis harmadfokú riasztást adott ki Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye egyes kistérségeire hófúvás miatt péntek hajnalban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-t. 

Ezeken a területeken egy-három órán belül erős hófúvásra lehet számítani, a viharos szél miatt a friss hóval fedett területeken magas hótorlaszok várhatóak. Emellett csaknem az egész Dunántúlon érvényben van első- vagy másodfokú riasztás szintén a hófúvás miatt.    Az OKF azt kéri, hogy az érintett területeken, csak az induljon útnak, akinek feltétlenül fontos.    A meteorológiai szolgálat egész napra szóló veszélyjelzése szerint hófúvás miatt csak Heves, Nógrád és Pest megye, valamint a főváros területén nincs figyelmeztetés. Ezen felül a pénteken várható jelentős mennyiségű hó miatt figyelmeztetések vannak érvényben Veszprém, Zala, Somogy, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint a főváros területén.    A meteorológiai szolgálat a péntek hajnalban az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: az előzetes várakozásokhoz képest nagyobb területet érint pénteken a havazás. Reggel egyre többfelé lehet havazásra számítani, a hó a főváros környékén eleinte olvadni fog. A Tiszántúlon késő délutánig vegyes halmazállapotú csapadék hullhat.

A késő estig lehulló friss hóréteg vastagsága az északi- északkeleti megyékben általában legfeljebb 5 centiméter lehet, Észak- és Közép-Dunántúlon 5-15 centiméter között valószínű,de a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza köze déli részén 15-20 centiméternyinél is több eshet.    Pénteken az ország nagy részén erős lehet a szél, a Dunántúlon és északkeleten már az óránkénti 70 kilométeres erősséget is meghaladó viharos lökések is előfordulhatnak. A Dunától nyugatra és a Dél-Alföldön (délután már az Alföld északabbi részén is) az erős vagy viharos szél a korábban lehullott, illetve a frissen hulló havat hordhatja - olvasható a meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzésében.

A Dunántúl további részein 26 út járhatatlan. Részletek itt

A csütörtöki helyzetképet itt olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!