Hírek

2013.11.07. 11:59

Bezár a húsbolt

A Napló információi szerint bezárja két boltját a csődeljárás alatt álló Pápai Hús 1913. Kft. Az ügyvezető igazgató mindezt megerősítette.

Tremmer Tamás

E hét végén a zirci-, november 15-én pedig a veszpréfmi húsboltját is bezárja a csődeljárás alatt álló Pápai Hús 1913. Kft. Mi áll a döntés hátterében? – kérdeztük Uzsoky András ügyvezető igazgatótól.

Új koncepció, valamint gazdasági megfontolások miatt döntöttek így, mondta. Az épületek bérlemények voltak, a bérleti díjban pedig a tulajdonossal nem tudtak megegyezni. Határozottan állította, a két bolt nem volt gazdaságosan működtethető.

A munkatársakat, a Munka Törvénykönyve (MT) biztosította megoldásokkal, a lehetőségek szerint megtartják. Ugyanakkor tekintettel a kialakult gazdasági kényszerhelyzetre, illetve egyéni dolgozói megfontolásokat  figyelembe véve sajnos néhány kollégától kénytelenek megválni.

Lesz akit áthelyeznek, például Tapolcára. Ez életszerű? Uzsoky András kifejtette, a Veszprém Tapolca közötti távolság 51 kilométer. A dolgozónak az MT szerint minden költségtérítést biztosítanak. Nagyon sok embert ismer, aki Pápáról Győrbe jár dolgozni, ami hasonló távolság. A munkahelyet megtartását ilyen körülmények között is kiemelten kezelik.

Jelezte, készülnek az új koncepció szerint elinduló saját értékesítési rendszer beindítására, ahova szintén kell ember. Kérdésünkre arról is tájékoztatott, hogy a megyeszékhelyen lesz új húsboltjuk, de egy másik helyszínen. Ez már a műszaki tervezés fázisában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!