Hírek

2013.09.26. 15:44

Bemutatták a négy ellenzéki jelöltet

A Várpalotát, Almádit is magába foglaló füredi választókerületben Scheiring Gábort, az Együtt- PM jelöltjét indítják az MSZP-vel való szövetség keretében, jelentették be csütörtökön Balatonfüreden.

Győrffy Árpád

Bajnai Gordon, az Együtt PM vezetője és Mesterházy Attila, az MSZP elnöke közös sajtótájékoztatón mutatta be a megye másik három választókerületében induló MSZP-s jelölteket is. Veszprémben Pál Bélát indítják, aki korábban már nyert egyéni jelöltként Navracsics Tibor ellen. A Pápát, Devecsert, Zircet magába foglaló választókerületben Gőgös Zoltán lesz a jelölt. Ajkán és a vele egy választókerületben tartozó Sümegen, Tapolcán, Badacsonytomajon és környékükön dr. Horváth József, a jelenlegi ajkai alpolgármester indul a jövő tavaszi választáson szocialista jelöltként, az Együtt PM támogatásával.

A fórum kezdete előtt már fél órával libázós demonstrálók gyülekeztek az épület előtt. Köztük volt több ismert füredi és környékbeli fideszes vezető.Bajnai Gordon és Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón egyaránt úgy vélte, hogy az ilyen demonstrációk, de még inkább a hétvégén tartott bajai választási kampány azt jelzi, hogy a Fidesz a tahóság és a szélsőség politikáját emelte a közélet rangjára központi vezérléssel, ahogy azt a kint dudáló és állatkínzó gyülekezet is példázza. Mint mondták, felkészültek akár az aljas lejáratási kísérletekre is. Bajnai szerint a bajai választás üzenete az is, hogy a Fidesznek van oka félni, mert legyőzhető. Mesterházy Attila a győzelmük esetén jogállamot, jobb életet, fejlődő, növekvő gazdaságot, a félelem nélküli élet lehetőségét és jogszerű, jogállami elszámoltatást ígért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!