Hírek

2014.11.22. 14:23

Alázat az olvasók iránt - Civil tudósítók szakmai napja

A helyi hírek és a civil tudósítói hálózat fontosságára hívta fel lapunk vezetése a figyelmet azon a szakmai napon, amelyet szombaton tartottak a Malomkert étteremben.

Penk Tímea

Közel negyven civil tudósító szolgálja megyeszerte az olvasókat annak érdekében, hogy friss, és a helyi közösség számára lényeges hírek minél több emberhez eljussanak. Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társaságának stratégiai ügyvezető igazgatója és Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője ismertette a megyei napilap hírszolgáltató feladatait.

Kázmér Judit hangsúlyozta, az újságíróval szembeni alapvető elvárás az alázat az olvasók iránt.

Elhangzott, hogy a nyomtatott sajtó mellett egyre inkább teret követelnek a digitális termékek. A Napló hírei a napilapon kívül megjelennek az ingyenesen elérhető és rendkívül népszerű veol.hu honlapon, valamint digitális újság formájában is olvashatók. A naplodigital.hu oldalról elérhető újság a nyomtatott napilapnál bővebb terjedelmű, a városi oldalakon kívül tematikus felületek is megjelennek benne. Az sem mellékes, hogy a digitális újság előfizetése olcsóbb, mint a nyomtatott példányé, és már hajnalban hozzáférhető a megadott internetes felületen. A civil tudósítók pozitív visszajelzéseket fogalmaztak meg a digitális termékekről, illetve különböző javaslatokat tettek azok fejlesztésére.

A program zárásaként Varga Domokos Péter szerkesztő osztotta meg tapasztalatait, illetve praktikus tanácsokkal látta el a civil tudósítókat, mint például hogy a szerkesztőség döntése alapján a lapban megjelenő személyek nevét doktori - és egyéb tudományos - fokozat nélkül közlik. A tíz legaktívabb civil tudósító munkája elismeréseként egy fényképezőgépet kapott ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!