Hírek

2015.02.18. 20:40

A magyar ápolók napján öt elismerést osztottak ki

Elismeréseket adtak át a Csolnoky Ferenc kórházban és intézményeiben dolgozó ápolóknak szerdán.

Marton Attila

Rácz Jenő, a Csolnoky kórház főigazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, a ma Kossuth Zsuzsannái a hazai ápolók – köztünk élnek és éjjel-nappal helytállnak az egészségügyben.

Az ünnepségen öten vehettek át Kossuth Zsuzsanna-díjat Horváth Ferencné ápolási igazgatótól: a kórház fekvőbeteg-ellátásában, a Gyermekgyógyászati Centrumban dolgozó Horváth Róbertné., a dobai pszichiátriai intézet ápolója, Szívós Zoltánné, a sümegi pszichiátriai centrumban dolgozó Németh Zsoltné., a járóbeteg-ellátásban dolgozók közül Barcza Balázsné és a diagnosztika területéről Pál Tünde, a központi laboratórium munkatársa.

Horváth Róbertné, Németh Zsoltné, Szívós Zoltánné, Pál Tünde és Barcza Balázsné is oklevelet vehetett át az ünnepségen (Fotó: Marton Attila)

Az ünnepségen átadták a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület két nagy értékű adományát a Központi Aneszteziológiai és Intenzív osztálynak. Leitold Lászlótól egy ultrahangkészülékhez való speciális kardiológiai fejet és egy videolaringoszkópot vehetett át Szabados György főorvos.

Az országgyűlés tavaly nyilvánította február 19-ét Kossuth Zsuzsanna, az 1848– 49-es szabadságharc tábori kórházainak főápolónője születésének évfordulóját a magyar ápolók napjává.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!