Hírek

2014.07.12. 18:18

A Fifty-Fiftyé lett a Kékszalag

Balatonfüred - Szombaton késő délután több ezer ember részvételével, közreműködésével tartották meg a 46. Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny díjkiosztó ünnepségét.

Győrffy Árpád

A versenyzőket és más érdeklődőket Kollár Lajos köszöntötte. A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke beszédében kiemelte, hogy az idei évtől kezdve már együtt versenyeznek az egytestű és többtestű hajók. A korábban meghozott döntést hosszú vita előzte meg, és máig sincs teljes egyetértés, de az alapítók szándékának megfelelően ki kellett nyitni a versenyt. Nagyon kedvező volt az időjárás, probléma sem volt több a normálisnál, jó volt a verseny, jövőre ugyanitt! - zárta köszöntőjét. Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára gratulált a sportolóknak, a szervezőknek a kiváló versenyért. A Magyar Vitorlás Szövetség vezetőinek külön is köszönetet mondott a jó színvonalú utánpótlás nevelésért.
A köszöntők után elkezdődött a díjak mintegy két órán át tartó átadása. A különböző hajóosztályokban, majd később az abszolútversenyben elért eredményekért több érmet, serleget Bóka István polgármester adott át a sikeres versenyzőknek.

A Raffica vitorlás háromnegyed órával megjavította az egytestű hajók eddigi időrekordját
Fotó: Penovác Károly

A 46. Kékszalag 522 indulója közül 404 vitorlás ért célba, a többiek technikai vagy más okok miatt feladták a küzdelmet. A leggyorsabb balatoni vitorlásnak járó fődíjat a Józsa Márton kormányossal versenyző Fifty-Fifty katamarán nyerte el A 7:13:57-es eredményével egyharmaddal javított a két évvel ezelőtt beállított saját csúcsán. A leggyorsabb egytestű hajó a Király Zsolt kormányossal versenyző Raffica volt. A 9:56:46-os idejével háromnegyed órát javítottak a Nemere II. által 59 éven át tartott egytestű rekordon. Az egytestű hagyományos hajók közül a Soponyai Géza kormányossal versenyző Admiral Markets Avatar ért be elsőként 11:13:21-es idővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!