Hírek

2017.05.16. 12:56

A vízivást népszerűsítették a Cecei Általános Iskolában

Cece – Az OÉTI által szervezett -hét (Hungarian Aqua Promoting Program in the Young) nevet viselő program a vízfogyasztást igyekszik népszerűsíteni a gyermekek körében, ingyenesen.

Szanyi-Nagy Judit

Idén volt hetedik éve, hogy a Cecei Általános Iskola csatlakozott az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) által meghirdetett, vízivást népszerűsítő programhoz.

Népszerű volt a vízbár a gyermekek körében Fotó: Cecei Általános Iskola

– Diákjaink már nagyon várták a népszerű „vízbárt” az aulában, ahol a szünetekben tisztított vizet ihattak – tudtuk meg Szabóné Várady Katalin igazgatóhelyettestől, az esemény szervezőjétől. – Plakátok készültek, és tájékoztató megbeszélések zajlottak a vízzel, vízivással kapcsolatosan, amely lényegében egy folyamat részét képezte: nemrég még a víz világnapjára készültek a gyermekek, majd a fenntarthatósági témahét keretében összegezték ismereteiket a témával kapcsolatban – tette hozzá a szervező.

A sok mosolygó arcot látva kijelenthető: jól sikerült a program

A programokkal vizeink védelmének fontosságát, valamint a vízivás egészségre gyakorolt jótékony hatásait hangsúlyozták a cecei általános iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!