Hírek

2017.03.11. 10:46

Újabb szakmai sikerek a tapolcai Széchenyi középiskolásoknak

Tapolca - A Széchenyi István Baptista Középiskola hét szakmában huszonhét tanulóval indult az országos szakmai versenyek elődöntőin.

Tóth B. Zsuzsa

A diákok közül hét vendéglátásszervező-vendéglős, két cukrász és egy szakács tanuló olyan teljesítményt ért el, hogy annak köszönhetően mentesülnek az év végi szakmai vizsga írásbeli része alól. Az itt elért eredményeiket a vizsgán száz százalékosnak számítják be és jeles vizsga-osztályzattal értékelik.

A legszebb verseny-eredményeket az épület- és szerkezetlakatos, valamint a víz-csatorna- és közmű-rendszer szerelő tanulók érték el. Barcza Sándor lakatosként bekerült a középdöntőbe, ahol többféle technológiát alkalmazva egy összetett alkatrészt kellett készítenie. Munkájával bedolgozta magát a döntőbe.

A tapolcai Széchenyi iskola diákjai a szakmai versenyek döntőire készülnek. Középen tanáruk, Csizmadia László Fotó: iskola

A négy induló vízvezeték szerelő közül mindannyian továbbjutottak a hat fős középdöntőbe. Ott kemény küzdelmet folytattak az idővel és egymással is. Egy bonyolult szakmai gyakorlati feladat megoldása mellett elméleti tudásukról szintén számot kellett adniuk. Végül a döntőbe mindössze három fő juthatott tovább, közülük ketten Barcza András és Szente Kristóf a Széchenyi iskola tanulói.

A döntő versenyeket, a Szakma Sztár Fesztivált április második felében rendezi a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!