Hírek

2016.11.18. 15:23

Száll a turul fészkére - Torgyán József visszaemlékezései

Nem kíván a politikába visszatérni, de szeretné, ha feléleszthető lenne a kisgazdapárt, mondta Torgyán József veszprémi előadásán.

Balla Emőke

Torgyán József egykori '56-os nemzetőr, az 1956-os Újpesti Forradalmi Tanács Propaganda Bizottságának tagja, 1991 és 2002 között a Független Kisgazdapárt elnöke, 1998 és 2001 között földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet rendezvényén mutatta be idén megjelent, Visszaemlékezéseim – Száll a turul fészkére című könyvét.

Fotó: Balogh Ákos

Torgyán József közölte: olyan történelmi időszakban játszott közéleti szerepet, amely kötelező teszi számára, hogy történelmi tanúként bizonyságot tegyen arról az időszakról. Ma szó sincs a kisgazdapártról, mintha nem is létezett volna, ez olyan súlyos történelemhamisítás, amit ő, a rendszerváltáskor a kisgazdapárt felélesztője, nem tűrhet tétlenül. A könyvében számos olyan eseményt tár fel, melyek a közvélemény figyelmét elkerülték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!