Hírek

2014.11.17. 20:02

Támogatjuk a beteg lányt

Noszlop - Csipszer Virág Patrícia nemsokára nyolcéves lesz. Kiegyensúlyozott kislánynak tűnik annak ellenére, hogy többféle krónikus betegségben szenved.

Penk Tímea

Virág veseműtéten esett át, fül-orr-gégészeti problémákkal küzd és epilepsziás. A rendszeres orvosi vizsgálatokon kívül a hangképzése és a mozgása miatt is fejlesztő foglalkozásokra jár.

Virág a szüleivel, két testvérével és a nagyapjával él egy noszlopi házban, igen szerény körülmények között. Az édesapa közfoglalkoztatotti béréből, az édesanya gyeséből és a nagyapa nyugdíjából élnek hatan. Józan életű család, amelyben a körülmények ellenére érezhető a meghitt szeretet.


A beteg Csipszer Virág Patrícia és az édesanyja, Gonda Renáta
Fotó: Penovác Károly

A kislány első osztályos a helyi iskolában, de korábban az ajkai Molnár Gábor óvodába járt, ahol különféle problémákkal küszködő gyerekeket fogadnak. Virág beilleszkedett a közösségbe. Az olvasás nem az erőssége, de annál ügyesebb matematikából. Legszebb élményei között említi a kirándulásokat, a pápai repülőteret, a veszprémi állatkertet és az ajkai Nomádia szabadidőparkot.

- Nagyon ki voltam készülve, annyira jó volt lelkendezik a kislány, majd elmeséli, hogy fantasztikusat csúszdáztak. A szekrényre mutat, egy családi képre, ami az állatkertben készült.

- A zsiráf a kedvenc állatom. Nekünk most csak kutyánk és macskánk van, de volt egy csomó nyulunk, aztán, amikor apa elvitte az én nyulamat, az kegyetlen volt, még sírtam is - meséli megrendülten Virág, de könnyen el lehet terelni a figyelmét kedvenc időtöltéséről kérdezve, hiszen szeret énekelni, és néptáncfoglalkozásra jár.

A nagypapa az egyik legfőbb támasza Virágnak, ő jár vele orvosi vizsgálatokra. Havonta vagy szükség szerint bebuszoznak Ajkára, ahol a kórházban már ismerik őket.

10300002-10583135-49020126

Közlemény: Adomány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!