Kisebb-nagyobb felújítások

2024.05.10. 11:30

Készül a strandszezonra a pápai Várkertfürdő

A tavaly 20. születésnapját ünneplő Várkertfürdő a napelempark elkészültét követően kisebb-nagyobb felújításokkal készül az idei strandszezonra, mely a tervek szerint május végén, június elején indul.

Haraszti Gábor

Nagy Zsolt, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója elmondta, a szokásos, éves karbantartási leállás során takarítottak, fugázási, csempézési javításokat és az általános strandi előkészületi munkálatokat végezték el, a legfontosabb beruházás idén a 2003-ban épült meleg vizes ülőmedence felújítása, korszerűsítése volt, mely a célegyenesbe fordult.

Néhány napon belül készen áll a nyitásra a Várkertfürdő
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– A rekonstrukció utolsó fázisához érkeztünk, a szerelvényezést és a fugázást kell még a szakembereknek elvégezni – mondta a vezérigazgató. – Az elsődleges cél az volt, hogy a téli csempefelfagyásokon és a meggyengült medencetesten esztétikailag tudjunk javítani. A medence 25x12-es csempéit 2x2-es mozaikokra cseréltük, speciális, csúszásgátló lapokat helyeztünk el. A strandszezonkezdésre jól állunk, a csúszdák tekintetében egy megváltozott, szigorúbb előírásnak kell megfelelnünk, így ezen a területen is volt tennivaló. 

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

- A téli, fagyási károkat igyekeztünk orvosolni, a hathektáros területen a kertészeti tevékenységeket is folyamatosan végezzük, a medencéket már feltöltöttük vízzel, ez még természetesen nem a vendégeket várja, hanem vízmintát kell vételeznünk és elküldeni a megfelelő hatósághoz, hogy megkapjuk a jegyzőkönyvet és az engedélyt – tájékoztatott Nagy Zsolt. A felújítás költségét – közel harmincmillió forintot – saját forrásból fedezi a Pápai Termálvízhasznosító Zrt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában