Hírek

2014.02.09. 15:30

Még az idén befejeződhet a Városi Művelődési Központ felújítása

Veszprém - A tervek szerint júniusban kezdődik a Városi Művelődési Központ felújítása. Az épület belső munkálatainak idején az ott működő művészeti csoportokat és klubokat várhatóan önkormányzati ingatlanokban helyezik el.

Marton Attila

Erről Schmidt István, a városfejlesztési iroda vezetője tájékoztatta lapunkat. Az önkormányzat két pályázati forrásból, összesen mintegy 908 millió forintból újíthatja fel a Táborállás utcai intézményt: az Agóra nevű projekt 685 millió forintos vissza nem térítendő támogatása mellett a Smaragdváros elnevezésű szociális városrehabilitációs pályázat forrásából és saját finanszírozásból mintegy 223 millió forintot fordítanak a beruházásra. A közbeszerzési eredménytől is függ, de várhatóan június végén kezdődik és még idén, december végére fejeződhetnek be a munkálatok. A fejlesztés során kicserélik a külső nyílászárókat, szigetelik az épület tetejét és homlokzatát, valamint kicserélik az épületgépészeti és épületvillamossági vezetékeket és berendezéseket. A belső kőburkolat megmarad, viszont felújítják a színészöltözőt, és részben átalakul az egykori konyha funkciója is: életmódkonyhát és közösségi helyiségeket alakítanak ki a helyén, részletezte a felújítás elemeit az irodavezető.

A színházteremben felújítják a színpadtechnikát, új padlót kap a terem, a falburkolatot pedig részben cserélik, részben felújítják. Az épületben a Kabóca Bábszínház mellett több művészeti csoport (Gizella Nőikar, Váci Mihály Irodalmi Színpad, táncegyüttesek stb.) és csaknem húsz klub és szakkör működik. A VMK belső át- alakításának idejére ez várhatóan három hónapot vesz majd igénybe kiürül az épület: a tervek szerint a csoportokat önkormányzati ingatlanokba helyezik el, a Kabóca például a művelődési központ korábbi épületébe költözhet, a részletekről azonban még folynak az egyeztetések.

A Smaragdváros nevű szociális városrehabilitációs projekt összköltsége 1,2 milliárd forint: az összeg kisebb részét a VMK konyha- és étteremszárnyának felújítására fordítják. A programban újjáépítik a Ringató óvoda épületét, valamint több közterületet a Kálvin János parkban közösségi teret alakítanak ki és felújítják a sétafelületeket, a Táborállás parkban burkolattal látják el a gyalogutakat és befejezik a KRESZ-pálya felújítását , valamint a Haszkovó utca 18. előtti kereskedelmi egységeket is felújítják. A szociális városrehabilitációs projekt várhatóan 2015 nyarán fejeződik be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!