Hírek

2013.11.12. 16:46

Hornig-díjat kapott

Veszprém – Kisné Lovasi Mária, az Egyesített Szociális Intézmény nyugdíjba vonult vezetője vehette át a Hornig-díjat.

Balla Emőke

A szociális munka hivatás; az elesettek, fedél nélküliek, fogyatékkal élők, idősek és a rászoruló gyermekek ellátása örök emberi tevékenység. A szociális munkások a hétköznapok szentjei, ők a társadalom lelkiismerete, mondta Porga Gyula polgármester a szociális munka napján tartott ünnepségen a városházán. A munka társadalmi presztízse magasabb, anyagi megbecsülése kisebb; a szociális munkások az elismerést a gondozottaktól kapják. Ők érzik, tudják, hogy jólesik jót tenni, segíteni, ahol lehet.

 


Kisné Lovasi Mária Porga Gyulától vette át a díjat (Fotó: Penovác Károly)



A Hornig-díj idei kitüntettettje, Kisné Lovasi Mária negyven éves szakmai életpályája esszenciája a szociális munkának. példája bizonyítja, hogy van értelme ennek a munkának; egy mosoly, egy ölelés sok nehézségért kárpótol. A kitüntetett úgy fogalmazott: negyven év alatt kialakult a városban a szociális ellátórendszer és az ő segítő személyisége, amivel túllépett a kudarcokon, hiszen azok is voltak az örömök mellett. A díj a kollégáié is, akiknek köszönte a közös munkát.Kisné Lovasi Mária 1973 óta dolgozik szociális gondozóként, 1993 óta az önkormányzat által kinevezett intézményvezető, 1999-től az Egyesített Szociális Intézmény vezetője volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!