Hírek

2013.07.02. 16:43

Craig David zárja a VeszprémFestet

A világzene és a dzsessz mellett idén a popzene is megjelenik a VeszprémFesten, Craig David koncertjén.

Balla Emőke

Craig David egy angol „garázs-művészből” a közismert és közkedvelt, milliós lemezeladást felmutató zenésszé vált. A southamptoni születésű zenész rendkívüli egyéniségével felülmúlja az elvárásokat és feszegeti a zene határait. Tíz éves karrierje alatt a több mint 13 milliós lemezeladásig, két listavezető és 13 első tízbe kerülő slágerrel büszkélkedhet.

Teltházas koncerteket adott szerte a világon, az énekes-dalszerző azon kevesek egyike, aki az üzleti sikert képes egyensúlyban tartani a pénzben nem kifejezhető hitelességgel.Az eladott albumok és megnyert díjak mellett Craig részt vett a brit popzene új alapokra helyezésében. Tizenhárom top 10-es dalával, köztük a Fill Me In, 7 Days, Walking Away, What’s Your Flava, Hot Stuff, valamint Stinggel közös duettje, a Rise and Fall révén Craig neve eggyé vált a sikerrel.

Bebizonyította, hogy az angol városi zene képes eljutni a popzene világába. Mind a lemezipar, mind a rajongók elismerését kifejezi a három Ivor Novello-díj (köztük a két legtekintélyesebb, az Év dalszerzőjének, illetve a Legjobb jelenkori dalnak járó), a két MTV EMA díj és három teltházas show a Wembley Arénában, a többszörös angol és Grammy-díj jelölés. 

Zenei tevékenységének elismerése mellett pályafutását számos egyéb díjjal is értékelték. A Southamptoni Solent Egyetem Craig-et a zene tiszteletbeli doktorává nevezte ki, 2010-ben a Stop TB (Tuberculosis) Társaság nemzetközi jószolgálati nagykövetévé választották. 2011-ben részt vett a hírességek Sivatagi Túra csapatában, akik 100 kilométert gyalogoltak az észak-kenyai sivatagon át, hogy növeljék a Comic Relief jótékonysági szervezet ismertségé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!