Hírek

2013.02.06. 18:05

Holtig tanul a borász

Péntekig tart Balatonfüreden a legrégebbi és legrangosabb országos szőlész-borász továbbképző tanfolyam, melyen minden fontos témát érintenek.

Varga Ibolya

Idén harmincnegyedszer szervezik meg a felsőfokú végzettségű, gyakorló szőlész-borászok országos továbbképző tanfolyamát a szőlő és bor városában. Elsőként dr. Bóka István, a város polgármestere, országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta, hogy Balatonfüred gazdasági és kulturális életében, hagyományaiban fontos szerepe van a bornak.

Fotó: Orosz Péter

A távolabbról érkező hallgatók ezt a gyakorlatban is tapasztalhatták, hiszen már hétfőn délután bemutatták nekik a várost, este pedig a borászatban jeleskedő apák és fiúk gondolataival, boraival ismerkedhettek meg. A tanfolyamot Varga Zoltán kertészmérnök, Balatonfüred-Csopak Borvidéki Hegyközségi Tanácsa elnöke, a Balaton Borrégió soros elnöke nyitotta meg, aki hétfőn este András fiával már bemutatkozott. Azon a borvacsorán megyénket még a badacsonyi Borbély Gyula és Tamás fia képviselte.

A nyitónapon dr. Boros Imre közgazdász, korábbi országgyűlési képviselő vázolta fel a magyar gazdaság helyzetét, kilátásait. Búsi Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a vidékstratégiát ismertette. A tanfolyamhoz kapcsolódóan még csütörtökön is bárki térítés nélkül meglátogathatja a gépkiállítást és a termékbemutatót, a bormustrát és a Folyosógalériát, ahol a Balatonfüredi Múzsa Egyesület művészeinek alkotásaiból állítottak össze kiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!