Hírek

2012.11.12. 19:07

Jótékony harcosok a kihalt zónában

Szentkirályszabadja - Barátai, ismerősei immár negyedik alkalommal vettek részt a volt orosz katonai lakótelep területén azon a szimulációs airsoft játékon, amelyen elhunyt társukra, Kis Norbertre emlékeztek.

Halmos György

Kovács Márk, a eseményt szervező csapat tagja elmondta, hogy társuk négy évvel ezelőtt, infarktus következtében, játék közben vesztette életét. Megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét. Az emlékjáték részvételi díjából befolyt összeget barátjuk özvegyének és három kiskorú gyermekének ajánlották fel.


 
Összesen 297-en neveztek be, ami nagyon szép szám, hiszen az első rendezvényen körülbelül nyolcvanan jelentek meg - mondta Kovács Márk. Ez is jelzi, maga a játék is egyre népszerűbb. A Sólyom végveszélyben című amerkai háborús film eseményeit követő, de attól némileg eltérő forgatókönyvű emlékjátékon nemcsak hazai, de határon túlról érkeztett játékosok is részt vettek.

Az airsoftot egyre több munkaközösség használja például csapatépítő tréningként. Ez olyan szabadidősport, ahol valós fegyverek élethű másaival, 6-8 mm átmérőjű műanyag lövedékeket lőnek ki (a 6 mm-es replikák a szabályzatok szerint elfogadottak) játék vagy rendvédelmi kiképzés céljából. A harc rövid összecsapásoktól, az előre kidolgozott forgatókönyvektől akár a katonai szimulációkig, a történelmi csaták felelevenítéséig terjedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!