Elfogadhatatlan

2022.04.01. 12:21

Egyenruha kampánycélra

Az Országos Mentőszolgálat szerint elfogadhatatlan, hogy Rig Lajos kampánycélra használja mentős egyenruháját, írta a Pesti Srácok.hu.

Napló

A portál megkereste az Országos Mentőszolgálatot és megkérdezte, használhatja-e egy önkéntes mentőápoló a mentők egyenruháját és elfogadhatónak tartják-e, hogy az egyenruhát politikai célokra használja fel valaki.

Válaszában Győrfi Pál, a mentők szóvivője azt írta, az Országos Mentőszolgálat etikai szabályai szerint a mentődolgozók politikai szerepvállalása nem korlátozható, de ennek során nem használhatják az OMSZ nevét, illetve arculati elemeit, és tevékenységük nem állhat ellentétben az OMSZ érdekeivel, nem kelthetik azt a képzetet, hogy az OMSZ elköteleződött valamely párt vagy politikai irányzat mellett. A mentődolgozók munkahelyükön, illetve szolgálati idejükben politikai tevékenységet nem végezhetnek. A mentődolgozó munkaruháját szolgálaton kívül nem viselheti (ez alól az OMSZ mindenkor hatályos Munkaruha Szabályzatában meghatározott feltételek szerint lehet csak kivételt tenni), közölte a Pesti Srácok.hu

Címkék#Rig Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!