Elrajtolt az Ultrabalaton

2024.05.03. 11:20

Van, aki kétszer is körbe futja a magyar tengert

Horváth Gábor

Péntek reggel hivatalosan is megkezdődött a 18. NN Ultrabalaton versenyprogramja, a tókerülő futóversenyen idén (is) rekordlétszám várható.

Már szinte megszokott, hogy az Ultrabalatonon megdől a korábbi/előző évi résztvevőszám, ez idén is így van, a 18. alkalommal életre hívott eseményre (amely az ország legnépesebb tömegsport rendezvénye) mintegy 25 ezren adták le nevezésüket. Az Ultrabalaton nemcsak hazánkban népszerű, a szervezők tájékoztatása szerint Albániából, Kanadából, az Egyesült Államokból, Törökországból és Dél-Koreából is érkeztek futók.

Takács Krisztián (középen) kétszer tervezi teljesíteni a 211 kilométeres távot, ha végigért, megy még egy kört
Takács Krisztián (középen) kétszer tervezi teljesíteni a 211 kilométeres távot, ha végigért, megy még egy kört
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A megmérettetés központja ezúttal is Balatonfüred, a kemping előtti parkolóból indult útjára péntek reggel az a közel 300 sportoló, aki egyedül teszi meg a 211 kilométer hosszú távot. Ebben a mezőnyben szerepel többek között az 1-es rajtszám örökös tulajdonosa, Bogár János, Rakonczay Gábor extrém sportoló, vagy Takács Krisztián ultrafutó, aki ezúttal kétszer szeretné lefutni a távot, azaz több mint 400 kilométert teljesítene.

Az egyéni indulók után kezdték el rajtjukat a 2-5 fős csapatok, szombaton pedig a népesebb társaságokon a sor. Az idei Ultrabalatonon mintegy 2500 csapat vesz részt.

Az ünnepélyes eredményhirdetés vasárnap 15.30-kor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!