Labdarúgás

2024.05.03. 10:46

Kiesés elől menekülő csapat otthonába látogat az Ajka

A labdarúgó NB II 31. fordulójában a Tiszakécskéhez látogat a bakonyi alakulat. A sárga-kékek nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis a 17. helyről várhatják a vasárnapi kezdősípszót.

Balogh Dávid

Az ajkai alakulat a 30. játéknapon a listavezető Nyíregyházát fogadta, és egy gólos sikert aratott. A mindent eldöntő találatot Kenderes Zoltán szerezte. A bakonyiak tavasszal rendkívül jól muzsikáltak, és a pontvadászat 8. helyén állnak jelenleg 40 egységgel.

Csemerék idegenben bizonyíthatnak
Fotó: Gyarmati László

A tiszakécskeiek az első három fordulót jól indították a szezonban, majd meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtottak. Ősszel edzőváltást is eszközöltek, a korábbi Ajka tréner, Kis Károly ült a kispadra, de ő sem tudta kihúzni a gödörből az együttest, majd nem sokkal később ő is távozott. A Tiszakécske jelenleg a bajnokság 17., azaz kiesőhelyén áll, 26 ponttal.

A kécskei csapatnál négy korábbi ajkai játékos szerepel jelenleg, Szekér Ádám, Zamostny Balázs, Cipf Dominik és Lehoczky Roland.

Schindler Szabolcs játékosai matematikailag ezen a hétvégén biztosíthatják be a bennmaradásukat. A mezőny még továbbra is nagyon szoros, így történhetnek még meglepetések a tabella alján. Az már korábban eldőlt, hogy a Mosonmagyaróvár a szezon végén búcsúzik a második vonaltól, de a kieső helyen tanyázik még a Tiszakécske, a Siófok és a Pécs is.

A Tiszakécsei LC-FC Ajka bajnoki találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a Tiszakécske Városi Sportcentrumban. A mérkőzés játékvezetője Nagy Róbert lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!