A fürediek Tatabányán szerepelnek

2024.05.03. 09:46

Idegenben játszik a Telekom Veszprém a BL-csalódást követően

Folytatódik a kézilabda NB I szezonja: a Telekom Veszprém Komlón (18.00), a Balatonfüredi KSE Tatabányán (14.45) lép pályára szombaton.

Horváth Gábor

A veszprémiek már biztosan alapszakasz-elsők, így tét nélkül játszhatnak, ezzel együtt nem a legjobb a hangulat a csapat háza táján. Idén sem sikerült ugyanis elérni a Bajnokok Ligájában a négyes döntőt (szerdán Aalborgban öt góllal kaptak ki a bakonyiak), és ebből a helyzetből kell most felállni, a bajnoki és Magyar Kupa címvédés felé irányítani a figyelmet. Nem lesz könnyű, viszont az idei Szegeddel szemben, az eddig látottak alapján, minden esély megvan a honi duplázásra. Más kérdés, hogy Momir Ilics sorsát a csapat élén ez megmenti-e. Ahogy arról már szó volt, a szerb szakember szerződése lejár az idény végén, egyelőre nem tudunk hosszabbításról.

A Veszprém és a Füred is idegenben szerepel szombaton
A Veszprém és a Füred is idegenben szerepel szombaton
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A Komló a 10. a tabellán, akár még ki is eshet, ez valószínűleg az utolsó fordulóban rendezendő, Eger elleni hazai derbin dől majd el.

A Balatonfüredi KSE, amely legutóbb két vállra fektette a Csurgót, a kilencedik pozícióból várja a Tatabánya elleni bajnokit. A hazaiak nem hibázhatnak, hiszen a harmadik helyért harcolnak, jelenleg két pont előnyük van a negyedik Ferencváros előtt. A BKSE hátrább már nem csúszhat a tabellán, előrébb még léphet, az előzetes esélyek alapján a Dabast lesz lehetősége megelőzni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!