Labdarúgó NB II

2024.04.04. 17:00

A fővárosban bizonyíthatnak az ajkaiak

A labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka csapatára fontos mérkőzés vár, ugyanis a kiesés elől menekülő BVSC-Zugló otthonában lép pályára.

Balogh Dávid

Az ajkai csapat szárnyalása továbbra is tart, és a pocsék őszi szereplés után tavasszal kijöttek a kiesőzónából. Schindler Szabolcs együttese jelenleg a 18 csapatos másodosztály nyolcadik helyén áll 34 egységgel. 

A bakonyiak kilenc mérkőzés óta nem kaptak ki 
Fotó: Gyarmati László

A zöld-fehérek a 2024-es évben eddig kilenc bajnoki találkozón léptek pályára, és hétszer nyertek, kétszer pedig döntetlenre végeztek. A remek sorozatot külön kiemeli, hogy idén csak háromszor találtak Szabados hálójába. A zuglóiak számára is nehézkesen indult a pontvadászat, de a legutóbbi öt fordulóban hét pontot szereztek, amivel kikecmeregtek a kieső zónából.

A fővárosiak jelenleg a tabella 14. helyén állnak 30 ponttal. Schindler legénysége négy ponttal és hat hellyel előzi a sárga-kékeket, ami bizonyítja, hogy nagyon szoros a mezőny.

A két együttes eddig történelme során egyszer csapott össze, múlt év őszén. Azon a találkozón a zuglóiak Szilágyi Máté góljával szerezték meg a három pontot. Az idei szezonból még nyolc nyolc forduló van hátra, és május végén zárul a bajnokság. Jelenleg a Nyíregyháza 58 ponttal vezeti a bajnokságot, a második helyen a Győr, a harmadikon pedig Vasas áll 51-51 egységgel. 

Az ajkaiak tehát nagyon fontos mérkőzés előtt állnak, és formát tekintve ők is számítanak az esélyesebbnek. A BVSC-Zugló–FC Ajka NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés vasárnap 16 órakor kezdődik a BVSC-Zugló Stadionban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!