Tizenkét év szünet után

2024.03.18. 11:30

Megérdemelte az ország, hogy újra ott legyünk az olimpián

Beszámoltunk róla, a magyar férfi kézilabda-válogatott hatalmas csatában felülmúlta a portugálokat és ezzel a norvégok mögött második lett, így olimpiai kvótát szerzett a tatabányai selejtezőtornán.

Horváth Gábor

„Tizenkét évnyi szünet után megérdemelte ez az ország és ezek a srácok, hogy újra kijussunk az olimpiára. Sokszor elmondtuk, hogy úgy dolgozunk együtt, mint egy nagy család, és ez nem csak üres szólam, hanem valóban így is van. Nem számít, mi történik egy meccsen belül, vagy ki lövi a gólokat, egy családként vagyunk együtt jóban-rosszban”– fogalmazott Chema Rodríguez szövetségi kapitány a meccset követő sajtótájékoztatón.

A mezőny legjobbjának megválasztott Imre Bence mind a kilenc lövését gólra váltotta. A jobbszélső vérbeli "sportcsaládban" nevelkedett, hiszen édesapja az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó Imre Géza, édesanyja pedig az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó Kökény Beatrix.
"Azt mondtam édesapámnak, remélem, 28 év alatt csak egy olimpia marad ki családi szinten, az pedig a tokiói volt, hiszen 1996 óta az összes olimpián ott volt vagy ő, vagy édesanyám" - mesélte a Ferencváros játékosa.
Hozzátette, csodálja a portugálok játékát, az utánpótlásban három játékosukkal is sokat szerepeltek egymás ellen. Mint mondta, szenzációsan játszanak, nagyon jó ellenfélnek tartja őket. Saját magukról megjegyezte: szenzációsak voltak a mai napon küzdés terén és a végén játékban is. 

A Nemzetközi kézilabda Szövetség időközben elkészítette a kalapbeosztást, amely alapján majd kisorsolják a csoportokat. A mieink a németekkel szerepelnek egy kalapban, ez azt jelenti, hogy velük biztosan nem játszunk a csoportkörben.

A párizsi olimpia férfi kézilabdatornájának sorsolási kalapjai, 1. kalap: Dánia, Spanyolország. 2. kalap: Horvátország, Norvégia. 3. kalap: Magyarország, Németország. 4. kalap: Szlovénia, Franciaország. 5. kalap: Svédország, Egyiptom. 6. kalap: Argentína, Japán.

Eredmény: Magyarország–Portugália 30-27 (16-16). Magyarország: Mikler - Bóka 1, Szita 4, Lékai 2, Bánhidi 4, Ancsin 2, Imre 9. Csere: Sipos, Fazekas 2, Ligetvári, Bartucz, Bodó 1, Ilic 3, Rosta 2. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!