Labdarúgás

2024.03.17. 17:46

Későn ébredt, kikapott a Veszprém

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság észak-nyugati csoportjának 20. fordulójában a tabella 9. helyén álló Budaörsöt fogadta a Practical VSC. A pápai Perutz stadionban rendezett találkozón a veszprémiek egy kivételtől eltekintve minden helyzetüket elpuskázták, amit ellenfelük megbüntetett.

Haraszti Gábor

Revansot vett a piros mezes Veszprémen az őszi vereségért a Budaörs

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Practical VSC – Budaörs 1-3 (0-0) Gsz.: Kószás ill. Sajbán, Petneházi, Gula

Pápa, Perutz stadion. V.: Papp. Practical VSC: Kovács – Dobsa, Zachán, Kószás, Molnár (Tömösvári 55.), Kun, Major, Volter, Bartusz, Baldauf, Krebsz. Edző: Pető Tamás. Budaörs: Schrenk – Petneházi (Ferkel 89.), Lami, Fényes, Tányéros, Birtalan (Szamosi 85.), Fekete, Szécsi, Murai (Gula 78.), Sajbán, Váradi (Budai 85.). Edző: ifj. Bognár György.

A tíz bajnoki mérkőzés óta veretlen, a tabellát vezető Veszprém volt a találkozó első számú esélyese, jóllehet a budaörsiek sem kaptak ki még idén, előbb a Tatabányát, majd a Csornát győzték le.

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Némi veszprémi fölényt láthattunk az első félidőben, ám komoly gólszerzési lehetőség csak egy alkalommal adódott az első felvonásban: a 34. percben egy veszprémi kontratámadás végén Major hozta ziccerbe Molnárt, ám lapos lövésére Schrenk kapus bravúrral leért. A játékrész lezárásaként egy levágódó lövésnél Kószás tisztázott a gólvonalon Murai elől. Szünet után három percet kellett várni az újabb veszprémi helyzetre, Bartusz azonban a kapusba lőtte a ziccert. Az 52.percben Zachán beadását Bartusz belsőzte a jobb kapufa segítségével a hálóba, ám a játékvezető les címén nem adta meg a találatot. 

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

A két komoly kimaradt hazai lehetőséget a 60.percben megbüntette a Budaörs: egy bedobás után a kapus és a védő nem értette meg egymást, a labda hosszún érkező Sajbán elé került, aki nem hibázott 0-1. A 71.percben büntetőhöz jutott a Budaörs, egy beadás után Birtalan fejese Zachán kezére pattant. A tizenegyest Petneházi magabiztosan értékesítette 0-2. A 79.percben szépített a Veszprém, az előretolt Kószás került ziccerbe, első próbálkozását még védte a vendég kapus, de a kipattanót már a hálóba gurította a védő 1-2. Egy perccel később tíz emberre fogyatkoztak a Pest vármegyeiek, Fekete rántotta le a ziccerben kilépő Majort. 

A 88.percben Major lábában volt az egyenlítés, tekerése azonban centikkel elkerülte a kaput. A hátralévő időben hiába nyomtak a piros mezesek, egyenlíteni nem sikerült, sőt Dobsa eladott labdáját Budai ívelte középre, ahol Gula érkezett, fejesgólja alakította ki az 1-3-as végeredményt.

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Pető Tamás: Ezen a mérkőzésen az összes hibát, amit el lehet követni, elkövettük. Nem rúgtuk be a helyzeteinket, az első és harmadik bekapott gólunk pedig a vicc kategóriájába tartozik. Jó csapat volt a Budaörs, kihasználta a hibáinkat, megyünk tovább, meglátjuk, hogy a végén mennyire fog hiányozni ez a három pont.

A Practical VSC a következő fordulóban a Balatonfüred vendége lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!