Labdarúgó NB II

2024.03.28. 19:13

Hazai pályán bizonyíthat az FC Ajka

A labdarúgó NB II 26. fordulóját rendezik meg a hétvégén. Az idén még veretlen ajkai csapat vasárnap délután a tabella 6. helyén szereplő Gyirmótot fogadja.

Balogh Dávid

Schindler Szabolcs együttese a téli szünetben még a kiesést jelentő 17. helyen tartózkodott, azonban a tavaszi szezonra megtáltosodott a csapat, és a 2024-es naptári évben még nem szenvedett el vereséget. Jelenleg a zöld-fehérek a pontvadászat 12. helyén állnak 31 egységgel.

Szarkáék ezúttal hazai közönség előtt játszhatnak
 Archív fotó: Nagy Lajos

A pár éve még NB I-ben szereplő Gyirmót jelenleg a hatodik helyen áll, és négy ponttal van az ajkaiak előtt. A sárga-kékek a legutóbbi két fordulóban vereséget szenvedtek el, így jókor jött számukra a válogatott szünet.

Formát tekintve a bakonyiak vághatnak neki jobb előjelekkel a mérkőzésnek, de a Gyirmót is szeretné megerősíteni a helyét a tabella első részében.

A csapatok legutóbb szeptember végén találkoztak egymással, akkor 2-1-es gyirmóti sikerrel zárult az összecsapás. A mérkőzés emlékezetes maradt több szurkoló számára, ugyanis ezután távozott a csapattól az ajkaiak korábbi mestere, Jeney Gyula.

A két alakulat 27. alkalommal mérheti össze a tudását, eddig 14-szer a gyirmótiak, és nyolcszor pedig az ajkaiak örülhettek. Gólarányokat tekintve 47-35 az állás a győriek javára.

A Gyirmót 2015-ben nyert utoljára az Ajka Városi Sportcentrumban.

Az FC Ajka-Gyirmót FC Győr bajnoki találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik az Ajka Városi Sportcentrumban. A mérkőzés játékvezetője Kovács J. Zoltán lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!